Vijesti

Crni utorak na banjalučkim cestama

U dvije odvojene saobraćajne nesreće juče poslijepodne poginule su tri osobe. U trećoj se prevrnuo autobus, devet lica povrijeđeno.

Na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor, kod mjesta Piljagići, poginuli su Žiko Ajder i Јovan Vukelić. Obojica su 1953. godište i iz Banjaluke. 

Sudarili su se teretno motorno vozilo i automobil "fijat-punto". Za volanom teretnog vozila nalazio se Srđan Babić iz Bosanskog Novog (32), a "fijatom" je upravljao Vukelić.

U jednom trenutku Vukelić je udario u kombi u oštroj krivini, te se odbio od njega i sletio u obližnji kanal. Vozač kombija nije povrijeđen, dok su vozač i suvozač u "fijatu" izgubili život na mjestu nesreće.

bl tropik udes

"Tužilac Željka Fabić obavila je uviđaj na licu mjesta i naredila izuzimanje uzoraka krvi od učesnika u nesreći, kao i obdukciju tijela dvojice nastradalih muškaraca kako bi se utvrdio uzrok smrti", rekla je Maja Đaković Vidović, portparolka Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci.

U drugoj nesreći život je izgubio Miloja Stojaković (73) koji je bio na mjestu suvozača u automobilu "fijat-panda", a vozilom je upravljao Milutin Balaban (1941.). Balaban je u nesreći zadobio teške tjelesne povrede i zbrinut je u Kliničkom centru Banja Luka. Ovo putničko vozilo sudarilo se s teretnim vozilom "volvo", kojim je upravljao Milan Ševo.

Autobus preduzeća "Pavlović turs" koji saobraća na relaciji Banjaluka - Gradiška i koji je bio pun putnika, prevrnuo se večeras u blizini prijedorske petlje, kod Banjaluke. U ovoj saobraćajnoj nezgodi devet lica je povrijeđeno, potvrđeno je u policiji.

udes bus

"Nezgoda se dogodila sinoć oko 19.30, na autoputu Banjaluka - Gradiška, oko 500 metara od prijedorske petlje, prema Laktašima", potvrdila je Marija Markanović, portparolka CЈB Banjaluka.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici i vozila Službe hitne pomoći.

Hitna pomoć je prevezla šest povrijeđenih u Dom zdravlja Laktaši, gdje im je ukazana ljekarska pomoć, a kako je rečeno, riječ je o lakšim povredama. 

Ovom nezgodom nastavljen je stravičan bilans na putevima na području Banjaluke, gdje su juče u popodnevnim satima tri lica smrtno stradala, a više povrijeđeno.

izvor: Srna

foto: ATV

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog