Vijesti

Kod Prijedora: Tone osam kuća

Očaj mještana u zaseoku Kadirići u Rizvanovićima kod Prijedora! Posledice prošlogodišnjih majskih poplava i višemjesečnih kiša uzimaju danak, jer je voda pokrenula klizište u naselju smještenom na brdu. Zemlja se pokrenula i ugrozila osam kuća.

Najviše je stradala porodična kuća Seada Kadirića, koja više nije bezbjedna za stanovanje.

- Ne znam šta ću. Kuća samo što se ne sruši. Zidovi su ispucali, sve je uništeno. Godinama smo gradili kuću, a sada je otišla kuhinja, spavaća soba, dvorište, ma sve. Osiguravajuće društvo kaže da nismo osigurani za klizišta. Ne znamo kuda ćemo - kroz suze priča Sead Kadirić, Prijedorčanin sa švajcarskom adresom.

Nije samo stradala njegova kuća, već su i susjedne ozbiljno oštećene. Dijelovi zemlje su se rascijepili, pa su nastali kanali, a zemlja se pomjera svakog dana.

- Mještani su očajni. Mnogi su svu svoju ušteđevinu uložili u obnovu kuća, uradili ih po nasavremenijim standardima, a sada se sve raspada. Neki su i sami pokušavali da saniraju klizište, konsultovali su se sa projektantima, izlivali betonske potpore, ali zemlja se i dalje pomjera. Plašimo se da će biti sve gore, jer je ovo cijelo naselje na brdu - kaže Zijad Hamzić, predsjednik savjeta Mjesne zajednice Rizvanovići.

Prema riječima Stanka Markovića, koordinatora projekata infrastrukture u Odeljenju za stambeno-komunalne poslove Grada Prijedora, grad je sanirao brojne posljedice od majskih poplava, ali su sredstva ograničena.

izvor: Novosti

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog