Vijesti

Lažna dojava o bombi u Osnovnom sudu

Nakon što je jutros evakuisan Osnovni sud Banjaluka zbog još jedne dojave o bombi u toj instituciji, iz CJB su potvrdili da je dojava lažna.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, danas oko 10,30 časova, postupili su po prijavi koja je zaprimljena od radnika Osnovnog suda Banjaluka da je u prostorijama Suda postavljena eksplozivna naprava zbog čega je policija blokirala okolne ulice i krenula u pregled prostorija.  

Izvršenim protiv –diverzionim pregledom konstatovano je da se radilo o lažnoj prijavi. 

Kako je sve dojavljeno u vrijeme pauze u zgradi nije bio prisutan veliki broj radnika, a ostali radnici su evakuisani radi provjere i pregleda prostorija i spriječavanje posljedica po život i tijelo prisutnih.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je da je nepoznati muškarac pozvao radnika Osnovnog suda i saopštio mu da je u zgradi postavljena bomba, prenose lokalni mediji. 

Podsjećamo, ovo je druga dojava o postavljenoj bombi u Osnovnom sudu Banjaluka u toku ove sedmice.

O svim prikupljenim saznanjima i utvrđenom činjeničnom stanju, obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje na pronalaženju izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela Lažno prijavljivanje krivičnog djela, poručili su iz CJB.

autor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog