Vijesti

Bosić i Tadić uputili pismo generalnom direktoru RTRS-a

Povodom neobjavljivanja jučerašnjeg saopštenja Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog i Doma naroda PSBiH Mladen Bosić i Ognjen Tadić uputili su danas pismo generalnom direktoru Radio Televizije Republike Srpske Drašku Milovanoviću.

Pismo prenosimo u cjelini:

Radio Televizija Republike Srpske

-n/r gosp. Draška Milinovića, generalnog direktora-

Poštovani,

Obavještavamo Vas da je ponovo grubo prekršen Zakon o Radio-televiziji Republike Srpske u kome se navodi da je osnovni zadatak i obaveza RTRS da istinito informiše javnost i da vijesti moraju biti nepristrasne, nezavisne i tačne.

RTRS, prema zakonu, ne smije emitovati bilo kakav materijal za koji zna da je lažan ili postoji opravdana osnova za pretpostavku da je lažan.

U centralnoj informativnoj emisiji RTRS. "Dnevnik 2", koji je emitovan 02. marta ove godine u prvim minutama objavljena je izjava šefa poslaničkog kluba SNSD u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Staše Košarca " da su saglasnost za korištenje sale u Parlamentu BiH za obilježavanje 01. marta u Federaciji BiH dali članovi kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić i Ognjen Tadić".

Tim povodom oglasila se 03. marta i nadležna služba Parlamentarne skupštine BiH, koja je saopštila da zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarna skupštine BiH Mladen Bosić i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić nisu učestvovali u donošenju odluke o korišćenju velike sale u Parlamentu BiH za obilježavanje 01. marta, niti je to u njihovoj nadležnosti...

RTRS pomenuto saopštnje nije objavio 03. marta, iako ste bili obavezni da to učinite, jer ste dan ranije u centralnom "Dnevniku" u 19:30 časova emitovali laži Staše Košarca koje ste bili po zakonu o RTRS dužni i tada provjeriti.

Obavještavamo Vas da ćemo ukoliko ne objavite u istoj emisiji i u istom terminu ovaj demantij protiv Vas preduzeti odgovarajuće zakonske mjere.

S poštovanjem,

ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG PREDSTAVNIČKOG DOMA Mladen Bosić s.r.                        

ZAMJENIK PREDSJEDVAJUĆEG DOMA NARODA Ognjen Tadić s.r.

autor: Frontal

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog