Republika Srpska

Počela obnova robne kuće u Milićima

MILIĆI Radnici Sektora gradnje i elektro-mašinske proizvodnje Kompanije "Boksit" iz Milića danas su počeli obnovu zgrade robne kuće u Milićima, koja bi trebalo da bude završena u roku od četiri mjeseca.

Izvršni direktor u ovom sektoru Milica Krasić rekla je Srni da je vrijednost radova procijenjena na 150.000 KM, a uslovi za obnovu stekli su se nakon što je "Boksit" početkom godine kupio robnu kuću od ranijeg vlasnika - firme "Jadar" iz Loznice. 

Ona je podsjetila da je robna kuća u Milićima, koja je izgrađena prije rata, više od decenije i po bila van funkcije. 

"Renoviranje prije svega podrazumijeva promjenu krova i krovne konstrukcije, jer objekat je u tom dijelu najviše devastiran. Unutrašnjost objekta je prilično očuvana, ali zahtijeva renoviranje zidova, podova i nabavku nove opreme, jer želimo da robna kuća bude savremenog tipa", rekla je Krasićeva. 

Renoviranje podrazumijeva i promjenu aluminijumske bravarije, uređenje fasade, promjenu instalacija, te ugradnju savremenih sistema video nadzora. 
U renoviranoj robnoj kući planirano je da radi supermarket, prodavnice tekstila, tehničke robe i kozmetike, a Kompanija "Boksit" planira da otvori i salon masivnog namještaja proizvedenog u vlastitim pogonima.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog