Student Info

Sedmi Forum o zapošljavanju mladih

Projekat zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizuje uz podršku Vlade Švajcarske, organizuje sedmi Forum o zapošljavanju mladih: „Garancija za mlade“.

Sedmi Forum o zapošljavanju mladih će se održati u četvrtak, 12. marta 2015. godine, sa početkom u 10 sati u hotelu Termag na Jahorini. 

Na Forumu će biti predstavljeni rezultati YEP lokalnih inicijativa – pilot programa kroz koji je u 2014. godini 13 nevladinih organizacija, u partnerstvu sa javnim službama za zapošljavanje, osiguralo zaposlenje za 120 mladih. 

U forumskoj diskusiji će učestvovati veliki broj predstavnika lokalnih institucija, poslodavaca, javnih službi za zapošljavanje, nevladinih organizacija, međunarodnih donatora i mladih.

Sedmi Forum o zapošljavanju mladih će se održati u četvrtak, 12. marta 2015. godine, sa početkom u 10 sati u hotelu Termag na Jahorini. 

Tema Foruma je kreiranje prilika za zapošljavanje mladih, a zadatak definisati načine podrške mladima, po ugledu na program Garancija za mlade. Ovim programom zemlje Evropske unije su se obavezale da će u najkraćem mogućem roku od prijave mlade nezaposlene osobe na evidenciju javne službe za zapošljavanje osigurati kvalitetnu priliku za zaposlenje, obuku ili nastavak školovanja. 

Forum će, predstavljanjem uspješnih modela, pokušati dati odgovore na pitanja: da li je realizacija ovakvog programa moguća u uslovima Bosne i Hercegovine; koji resursi nedostaju za njegovu realizaciju; kako nedostajuće resurse razviti; i kako u ovom procesu osigurati posvećenost, angažman i koordinirano djelovanje različitih aktera? 

Preporuke Foruma trebaju dati putokaz kako povećati broj, uspješnost i održivost programa za zapošljavanje mladih.

izvor: Frontal

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog