Vijesti

Uručene nagrade za doprinos ravnopravnosti polova u 2014. godini

Predsjedavajući Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti polova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mirsad Isaković uručio je danas, tokom obilježavanja Nedjelje ravnopravnosti polova, nagrade osobama koje su u 2014. godini svojim aktivnostima doprinijele ostvarivanju ravnopravnosti polova.

 Na svečanosti u zgradi PSBiH nagrada za doprinos u ostvarivanju ravnopravnosti polova u 2014. godini uručena je specijalistici neuropsihijatrije iz Sarajeva dr. Amri Delić i novinarki iz Banja Luke Milkici Milivojević. 

Priznanje za poseban doprinos promociji ravnopravnosti polova i pravima žena dodjeljena je harvardskoj profesorki i bivšoj američkoj ambasadorki u Beču Svannu Hunt, kao i inicijatorki formiranja Kluba parlamentarki u Parlamentu Federacije BiH Hafezi Sabljaković.

Obraćajući se prisutnima , predsjedavajući Komisije Mirsad Isaković pozvao je na odlučnu borbu protiv svih oblika diskriminacije i nasilja nad ženama i djevojčicama, kako bi žene u privatnom i javnom životu ostvarile svoj puni potencijal i doprinijele napretku društva.

Nedjelja ravnopravnosti polova u zgradi PSBiH obilježen je i prigodnom izložbom umjetničke fotografije „Fair Play“, čija je autorica sarajevska umjetnica Mensura Jahić. Fotografije, koje su izložene u izložbenom prostoru PSBiH, na umjetnički način prikazuju neravnopravnost između polova i govore o ulozi žene u našem društvu. 

autor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog