Vijesti

Ilegalno zatrpavanje ilegalne deponije u Laktašima (Foto)

Milkan Vrućinić, odbornik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) u skupštini opštini Laktaši zatražio je od nosioca lokalnih vlasti da hitno riješe problem nelegalnog odlaganja smeća na lokaciji naselja Ada-Lug, opština Laktaši.

U svome zahtjevu Vrućinić ističe da su 10. marta 2015. na lokaciji naselja ADA-LUG po prijavi građana o postojanju ilegalne deponije izašli inspekcijski organi opštine i uvjerili se da je na spomenutoj lokaciji planski odložena velika količina kućnog smeća.

“U popodnevnim časovima sam lično posjetio lokaciju pošto se nalazi u blizini naselja u kojem živim i zatekao bager kako zatrpava smeće. Sve je dokumentovano na fotografijama i video snimku koji vam šaljem u prilogu. Pošto je onaj ko je kriv za odlaganje smeća dovoljno drzak da pokuša da zatrpa smeće nakon odlaska inspekcije iskreno sam zabrinut kako će se ovaj slučaj završiti”, piše Vrućinić, u tekstu koij je prenio i na svojoj blog stranici.

Ističe da zbog navedenog koristi svoje pravo kao odbornik u skupštini opštine  i da traži da se hitno pošalju inspektori na lice mjesta i obustave zatrpavanje i da  se pokrene hitna istraga o porijeklu smeća koje je odloženo pošto postoje glasine da su kamioni komunalnog preduzeća iz Laktaša vršili istovar ovog smeća.

Ovaj zahtjev uputio je načelnici odjeljenja za komunalne poslove, a dostavljeno je i načelniku opštine, predsjednici skupštine opštine, kao i Alternativnoj televiziji.

autor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog