Republika Srpska

Sajam obrazovanja i zapošljavanja 20. marta u Banja Luci

Sajam obrazovanja i zapošljavanja biće održan 20. marta u Banjoj Luci, u organizaciji Kancelarije specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH i Ambasade Norveške u BiH, uz podršku Grada Banja Luka, saopšteno je na sajtu grada.

Sajam će omogućiti zainteresovanim da se direktno uključe u razgovore sa preduzećima i potencijalnim poslodavcima i informišu se o mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH i inostranstvu. Istovremeno, Sajam će pružiti mogućnost firmama i institucijama da predstave svoj rad, da razmijene informacije, uspostave kontakte i privuku pažnju potencijalnih radnika i sagovornika. Osim toga, učesnici će dobiti priliku da više saznaju o EU i njenom angažmanu u BiH.

Sajam u Banja Luci omogući će učesnicima da nauče kako da identifikuju i razviju sopstvene talente, istraže neke mogućnosti koje su već dostupne i počnu uspostavljati mreže koje im mogu biti od koristi u budućnosti.

Uz podršku partnera iz Banje Luke, Sajam će predstaviti 1.000 radnih mjesta i ugostiti predavače sa najaktuelnijim temama iz oblasti zapošljavanja.

Novine u odnosu na prvi Sajam, održan prošle godine u Zenici, su sljedeće: testiranje za određena radna mjesta i profesije; job matching na licu mjesta; "CV klinika", "Vruća stolica", "Brendiraj se", "Photo Corner", "Intervjui uživo, "Pronađi se" (profesionalna orjentacija).

- Nakon Sajma razviće se onlajn aplikacija koja će mapirati potrebe i prilike obrazovanja i zapošljavanja, provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja, profesionalne orjentacije, obuke i prekvalifikacije, te praćenje i ažuriranje podataka o nezaposlenim i onima koje smo zaposlili - saopštili su organizatori.

izvor: ekapija.com

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog