Zanimljivosti

Osnovne osobine ličnosti ili horoskop karaktera

Gotovo je nemoguće živjeti u savremenom dobu i ne znati svoj horoskop i osnovne karekteristike ličnosti koje taj horoskop pripisuje svakom znaku. Svaki od znakova ima svoje pozitivne osobine, ali i negativne. Horoskop vam može pomoći da razumijete neke aspekte svog ili karaktera osoba koje vas okružuju.

Astrolozi polaze od premise da horoskop biva određen položajem planeta u trenutku rođenja svake osobe i da taj odnos, ali i svako kretanje planeta tokom života, određuju njegov tok.

Horoskop određuje vašu ličnost

Kao vrlo jednostavna i slikovita aluzija na moćnu i dominantnu životinju čije ime ovaj znak nosi, osobe rođene u znaku Ovna jednostavno su nezaustavljive kada nešto naume. Nedostatak dinamike ne tolerišu i ako im okruženje nije podsticajno, neće oklijevati da budu inicijatori. Kompetitivnost je njihova najizraženija karakteristika. Naravno, takmičarski duh podrazumijeva da oni prednjače... pa, u svemu. Horoskop Ovna predodređuje i kao kontemplativnu osobu, u potrazi za odgovorima na sva velika pitanja čovečanstva. Vatreni znak, kao što smo rekli, predodređen je za neprestano kretanje, a to ne ostavlja mnogo vremena za promišljanje o postupcima. Multitasking je njihovo prirodno stanje, a kada se nečega dohvate, sklonite se, ako niste sigurni da ćete biti u stanju sa hirurškom preciznošću da im budete od koristi. Bez razmišljanja će u poletu da nešto što su započeli dovedu do kraja iskaliti bijes na vama. U nadahnuću mogu djelovati i agresivno prema okolini. Hrabrost je podrazumijevajuća osobina svakog Ovna, do nepromišljenosti, a to znači da mogu sebe da dovedu u opasnost. Bilo bi dobro da nauče da budu oprezni.

Horoskop za Bika kaže da je ovaj znak ljubitelj ljepote po sebi. To podrazumijeva da će najveća zadovoljstva pronalaziti u luksuznim, materijalnim stvarima. Sve što vide, čuju, osjete, dožive... ostavlja na njih neuporedivo jači utisak nego na bilo koji znak. To ih čini senzualnim, a pravi Bikovi su izrazito taktilni tipovi. Oni promišljaju kroz dodir, vole i saznaju. Bik je stamen, snažan oslonac, ali je konzervativan. Kreativni su i tvrdoglavi da ono što su zamislili sprovedu u djelo i uživaju u plodovima svog rada. Kao i svaki zemljani znak, sigurnost stavlja na vrh liste prioriteta. Bik jednostavno neće biti na mjestu za koje nije unapred siguran da mu je obezbjeđeno. Horoskop mu određuje i sticanje materijalnog kao prioritet. Predodređeni su da budu ljubavnici, privlačni i  kreativni i Bikovi su često sjajni zabavljači, genijalni umjetnici i talentovani kuvari. Slabe tačke su im vrat i grlo i trebalo bi da nauče kako  da ih štede.

Blizanci su sinonim za nestalnost. Nikada ne znate šta hoće od vas. Čas vas voli, pa je ravnodušan, ljuti se, voli vas, a sutra voli nekog drugog. S jedne strane, pravi su drušveni leptirići, spremni za zabavu, ali možete ih iznenada zateći zamišljene, tmurne, zarobljene u sopstvenoj neodlučnosti. Ono što je dobro, sve njegove strane ličnosti su izuzetno adaptibilne za sve što život nosi i uvijek će se dobro snaći. Horoskop svrstava Blizance u vazdušne znakove što znači da su izraženo radoznali, željni da ispitaju sposobnosti svoga uma i upotrebe ga do maksimalnih granica jer je to njihov način da se razvijaju. Zamka je njihova rasplinuta pažnja. Naime, sve ih fascinira zbog čega brzo gube interesovanje za prethodne impresije. Kao takvi, ostvaruju se kao novinari, pisci, istraživači i umjetnici. Blizanac često svoju nedostajuću polovinu traži po svijetu među prijateljima, poznanicima... Horoskop za Blizance ističe da bi osobe u ovom znaku trebalo da obrate pažnju na ruke, ramena i pluća.

Rak je jedan od najemotivnijih znakova, a zbog odanosti kao ključne njihove karakteristike, veoma su poželjni za upoznavanje. Ipak, najvažnija im je porodica i izrazito su saosjećajni i veoma im prija kada im povjerite i svoje slabe strane. Uprkos tome, on je vođen emocijama, a da bi se zaštitio, dugo će vas posmatrati sa distance kako bi se uvjerio da sme da vas pusti blizu. Zato ih mogu preplašiti ljudi sa direktnim pristupom, a zbog te nesigurnosti, potrudiće se da osvoji vašu naklonost kako ne bi bio povrijeđen kada vas prihvati. Skloni su da okolišaju pa ih je teško upoznati. Ako se prepadnu, uvućiće se u svoj oklop, a tada ćete svojski morati da se potrudite da ih ubijedite da je bezbjedno da izađu. A i tada će vam teško vjerovati. Za zdravlje, horoskop skreće pažnju na organe stomaka i grudi.

Lav ne umije da se šunja. Čudno možda, ali horoskop mu je takav. Ne zato što je trapav, naprotiv. Ako se desila ta nemoguća stvar da je Lav ušao u prostoriju, a nije sva pažnja momentalno usmjerena na njega, napraviće buku da to promijeni. A tada im je teško odoljeti jer su društveni i samouvjereni, a svojoj okolini na pažnju koju mu poklanjaju, uzvratiće mnogim dobrima, darežljivo. Lav je hedonista i uživa u životu, ljepoti i luksuzu. Teške situacije su njegov teren jer su spremni da upregnu sve svoje umne snage ne bi li riješili problem. To je njihov način i da izraze svu saosećajnost i nježnost koje se kriju u duši ovog naizgled arogantnog nametljivca. Istina, njegov ego ide ispred njega i na jedan način, to mu čini dobro jer on direktno traži šta mu treba. Druga strana te medalje je da Lav lako ignoriše potrebe drugih. Osim darežljivosti, Lava krasi i odanost i zbog toga ima mnogo prijatelja koji u njemu vide zaštitnika. Njegove slabe tačke su kičma i srce. Zamke za Lava su njegova samoljubivost i sklonost da se unedogled divi onim što je napravio. Ono što radi, radi do perfekcije, ali za sobom ostavlja nered koji vrlo arogantno očekuje da neko drugi počisti kada on pompezno siđe sa scene. Ne pokušavajte da sa Lavom pravite kompromis jer ne poznaju tu riječ. Osim laganih fizičkih vežbi zbog tjelesnog zdravlja, Lav bi mogao da praktikuje i vježbe samoironije i humora na sopstveni račun. Tako će biti lakši i sebi i drugima.

Prilezeći osobi u znaku Djevice, ona će sigurno napraviti korak unazad zbog svoje urođene opreznosti, a pritom, Djevice ne vole očigledna udvaranja već su sklone drugarskom pristupu. Horoskop ne poznaje brižniji znak među svih 12 nego što je to Devica. Njihova sposobnost perfektne organizacije čini da sve čega su se poduzele biva završeno u najboljem mogućem redu. Ta organizovanost ih čini pomalo konzervativnim jer ne vole iznenađenja i iskakanja iz koloseka. Djevice su elokventne i sjajne su u svakom tipu komunikacije. Često naziv ovog znaka bude povodljiv za površne posmatrače. Oni svijet i sva dešavanja doživljavaju kao prvi put i neretko odaberu poziv u kojem će se posvetiti brizi o drugima. Trebalo bi da se sačuvaju od stresa i da izbjegavaju nezdravu hranu. Zbog svoje kritičnosti, često biva optužena za sitničavost.

Pravičnost je ključna riječ za horoskop Vage. Sve mora biti dobro odmjereno i kontrolisano, a Vaga mora da ima glavnu riječ. Vaga teži da ima partnera u svemu jer sama nije sebi najbolje društvo. Vaga je umna i pronicljiva i zato traži inspiraciju u svemu što je okružuje, što podstiče njenu maštovitost. Ljubitelj je lijepih stvari i okružuju se umjetnošću i traže kutak za sebe u kojem će uživati i ispoljavati svoju kreativnost. Opsjednuta je balasom i simetrijom i zato neće trpeti nepravdu i neće oćutati ako je uoče. Vage pate od bubrega i trebalo bi da se posvete brizi o unošenju dovoljno tečnosti i da jedu zdravo. Nesigurno se osjećaju kada se od njih traži da jedan tas prevagne jer teško izražavaju, ali se jednako teško i pridržavaju sopstvenog mišljenja jer su stalno u precesu preispitivanja.

Škorpija ništa ne ostavlja na pola i ne pristaje na srednja rješenja. Kopaće za istinom po svaku cijenu. Možda će usput zaboraviti da iskažu svoje emocije i mišljenje i djelovaće distancirano, ali oni za ekspresiju nemaju vremena jer u njihovom biću je prava mala eksplozija doživljaja, promisli i emocija. To ih čini predodređenim liderima. Iako su osjećanja veoma važna za Škorpiju one ih iskazuju drugačije nego drugi vodeni znaci, češće skrivene u grudima. U svakom slučaju možete biti sigurni da će Škorpija čuvati vaše tajne, kakve god one bile. Najčešće ćemo kazati za Škorpije da su žestoke, ali to je zato što one imaju sistem i vjeruju u njega, postoje pravila koja one jednostavo slijede. Škorpijin ključni dio tijela je reproduktivni sistem. Horoskop Škorpije ukazuje da su one povezane sa seksom i strašću. Škorpiju nemojte izazivati jer znate šta slijedi. Ne trpe neiskrenost i ljubomora ih potpuno obuzima. Ako uspiju da pobjede tajnovitost kojoj su sklone, Škorpije će imati mnogo prijatelja.

Nemojte pokušavati da Strijelcu date bilo kakav okvir i ogradu: za razmišljanje, za djelovanje ili za kretanje. Njihov otvoren um i zaražen avanturom, tražiće da stalno prevazilaze granice, da lutaju za mislima, idejama i željama. Optimisti su i ekstrovertni pa ih je teško prizemljiti jer uživaju u konstantnim promenama. Što misli, to djela. Strelčevi žude da iskuse što više života. Ako život nema izazov za njih, oni će izazivati život. Trebalo bi da obrati pažnju na kukove i butine i bilo bi dobro da pješači i bavi se fizičkim aktivnostima. Problem sa Strijelcem nastaje kada on dobije ono što najviše želi: odriješene ruke i slobodan put. Nestrpljivi su da pođu i mogu da budu krajnje netaktični kada iskazuju svoje namjere. Na ovome treba da porade.

Profesinalnost, posvećenost karijeri i sticanju u sklopu tradicionalnih vrijednosti osnovne su karakteristike osoba rođenih u znaku Jarca. Ozbiljni su i preko mjere i često pesimistični zbog beskompromisnog perfekcionizma. Jarac voli sigurnost i potpuno će se posvetiti brizi i opskrbljivanju porodice. Njegova umješnost samokontrole je zadivljujuća čime stvara red u svakom okruženju pa je viđen kao lider. Razmišlja konkretno i sklon je zabranama i ograničenjima, ali bez dvoumljenja preuzima odgovornost. Praktični su i štedljivi, ali neće štedjeti sredstva da dokažu da su oni upravu. Uvijek i u svemu. Tvrdoglav je i teško ćete mu skrenuti pogled sa cilja ka kojem je krenuo. Kako bi sačuvali zdravlje, trebalo bi da obrate pažnju na zube i kosti. Jarac se ne oseća sigurno u situacijama koje podrazumijevaju bliske odnose. Teško trpi drugačije karaktere i nazore i momentalno počinje da nameće svoje načine.

Vodolijin horoskop određuje osobe rođene u ovom znaku da uživaju u pomaganju slabijima. Intelektualnost i nezavisnost koje posjeduju, praćene izraženom logikom i intuicijom čine ih sposobnim da sagledaju suštinu stvari i oslobađa ih predrasuda. S jedne strane, Vodolije su staložene i stidljive, ali imaju svoje posebno energične i čak eskcentrične momente. Uprkos društvenosti, imaju potrebu da se povremeno distanciraju od svega. Mašta je njihova glavna vodilja. Stvaraju mogućnosti i tamo gdje ih niko ne vidi. Ako nisu intelektualno stimulisani postaje im dosadno i izgube motivaciju. Skloni su planiranju u daleku budućnost i nerijetko će im intelekt koji posjeduju pomoći da proniknu u slijed stvari koje tek dolaze. Vole veliko društvo i dobro se osjećaju u velikim skupovima. Brinu o prirodi i promišljaju o očuvanju života. Trebalo bi da pripaze na zglobove i cirkulaciju.Vodolija iskazuje svoje loše strane koje mogu da odu i u agresivnost, onda kada im se nametnu ograničenja. Bezosjećajnost je maska koju uporno nose, ali samo kao štit protiv preuranjenog zbližavanja jer im treba vremena da nauče da vjeruju drugima.

Tolerancija je ključna riječ za horoskop Ribe. One vole da se druže i ne smetaju im najrazličitiji karakteri pa se lako emotivno ulažu. Nisu rođene vođe, ali najbolje se osjećaju kao nečije bezrezervna podrška. Ribe imaju beskrajno razumijevanje i uzimaju u obzir najširi spektar okolnosti, ne bi li uspjele da shvate šta život nosi. Kreativne su i intuitivne sa obiljem umjetničkih darova. Imaju posebnu sposobnost da proniknu u životne cikluse i na taj način se povezuju sa svime što ih okružuje. Problematične tjelesne oblasti za ribu su stopala i imuni sistem.  Iako je ovaj znak poznat po mudrosti nerijetko je da riba nekom prerano ili pretjerano vjeruje, pa se veliki broj puta razočara. Ponekad pažnju traži izigravajući žrtvu ili mučenika i ovo mora da nauči da prevaziđe.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog