Vijesti

Danas zasjedaju Glavni i Izvršni odbor SNSD-a

Stranački organi SNSD-a razmatraće danas aktuelnu političku i ekonomsku situaciju u Srpskoj i BiH, a posebna pažnja biće stavljena na pripremu sabora te stranke najavljenog za kraj aprila.

U  SNSD-u su u petak najavili da će sjednice biti održane u Banjaluci i da će prvo zasjedati Izvršni odbor stranke, a zatim i Glavni odbor.

Pred članovima SNSD-ovih odbora naći će se mnoga otvorena pitanja, a prema navodima iz stranke, poseban akcenat biće na pripremama za održavanje sabora stranke i analizi rezultata ostvarenih na opštim izborima održanim u oktobru prošle godine.

Posljednja sjednica Izvršnog odbora SNSD-a održana je u prvoj polovini februara ove godine i tada je izabran Odbor za pripremu sabora stranke, koji bi trebalo da bude održan krajem aprila u Istočnom Sarajevu. Odbor čine predsjednik SNSD-a, predsjednik Izvršnog odbora, predsjednik mladih SNSD-a, pet potpredsjednika i izvršni sekretar za međunarodne odnose. Na saboru će biti biran predsjednik stranke i Glavni odbor, a u ovoj godini bi trebalo da budu izabrani i potpredsjednici jer im ističe četvorogodišnji mandat.

Aktuelni predsjednik stranke Milorad Dodik najavio je da će se ponovo kandidovati za tu poziciju, naglašavajući da nema ništa protiv toga da na saboru bude još kandidata za prvog čovjeka stranke.

Izvor/Glas Srpske
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog