Vijesti

Tešanovićeva ostaje direktor Doma zdravlja?

Dosadašnji direktor banjalučkog Doma zdravlja Gordana Tešanović ima najveće šanse da dobije novi mandat na toj funkciji.

Konkursi za direktore tri javne ustanove zatvoreni su u petak, a čini se da će najneizvjesnija trka biti za mjesto direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, piše Glas Srpske.

Za tu funkciju ravnopravno konkurišu četiri kandidata: Bosiljka Bošnjak i Jelena Kurtinović iz Socijalističke partije, sadašnji direktor Nataša Radulović (Savez nezavisnih socijaldemokrata) i Slađana Mišić, koja nije stranački opredijeljena. Bošnjakova, Mišićeva i, naravno, Radulovićeva su radnice Centra, dok je Kurtinovićeva nastavnik srpskog jezika.

Dužnost direktora Centra za socijalni rad pripada kandidatu Demokratskog narodnog saveza, a stranački kandidat je Dalila Bojić-Rold.  Prema nezvaničnim informacijama, na konkurs su se prijavile i sadašnji v.d. direktora Dajana Jaglica te Vera Sladojević.

Šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Banjaluka Boran Bosančić potvrdio je da će Dalila Bojić-Rold ponovo biti predložena u ime DNS-a za direktora Centra za socijalni rad.

"Klub odbornika DNS-a stoji iza prethodno donesene odluke da Dalila Bojić-Rold bude kandidat ove stranke za pomenutu funkciju", kazao je Bosančić.

Za dužnost direktora Centra za socijalni rad bila su raspisana tri konkursa. Na prvom konkursu Vera Sladojević je bila ocijenjena kao najbolji kandidat. Predloženim kandidatom nisu bili zadovoljni u DNS-u, koji je tražio poništenje konkursa uz objašnjenje da ne podržavaju odluku da se na ovoj direktorskoj poziciji nađe nestranačka ličnost. Na drugom konkursu Dalila Bojić-Rold ocijenjena je kao najbolji kandidat, ali je dobila negativno mišljenje Komisije za izbor i imenovanja. Ostaje da se vidi šta će biti poslije trećeg konkursa.

Dogovor

Prema ranijem koalicionom dogovoru Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP) koji čine većinu u Skupštini grada Banjaluka, pozicija direktora Doma zdravlja pripada SNSD-u, Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje SP-u, a Centra za socijalni rad DNS-u.

izvor: Glas Srpske

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog