Vijesti

Osnovan regionalni spasilački centar

U glavnom gradu Srpske formiran je regionalni Centar za obuku i spasavanje. Timovi iz različitih država i gradova djelovaće zajedno u akcijama tokom kriznih situacija

Povodom 22. marta - Svjetskog dana voda - Banjaluka je dobila značajnu regionalnu instituciju. Reč je o Centru za obuku i spasavanje, a cilj mu je da timovi iz različitih država i gradova zajedno deluju u kriznim situacijama.
 
Ronilački klub "Buk" bio je domaćin i organizator vježbe povodom osnivanja ove institucije. Banjalučkim roniocima pokaznu vježbu pod nazivom "Tehničari spasioci na brzim vodama i u poplavama" u petak su izveli pripadnici Hrvatske službe spasavanja.
 
- Prošlogodišnje poplave su nas udružile da zajedno djelujemo u nevoljama u kojima strada stanovništvo i imovina. Praksa, u konkretnim situacijama, pokazala je da akcije spasavanja u kojima učestvuje više timova imaju različite pristupe opreme i obuke. Ako se pripremamo zajedno onda će i naš napor dati veći rezultat, a taj pristup je uticao na formiranje regionalnog centra za spasavanje - rekao je za naš list Miroslav Mišković, predsjednik Regionalnog centra za spasavanje.
 
- Za naš grad, RS i BiH, ali i cijeli region važno je da imamo mjesto za razmjenu iskustava ljudi koji se bave spasilačkim poslom. Banjaluka je bila pravi domaćin - rekao je Gojko Vasić, direktor policije RS.
 
U pokaznoj vježbi, pored ronilaca "Buka" učestvovali su i pripadnici Civilne zaštite, MUP, vatrogasnih društava i Specijalne jedinice MUP RS. Vježba na Vrbasu i na drugim lokalitetima trajala je od 19. do 22. marta.
 
izvor: Novosti
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog