Vijesti

Kako srednjoškolci vide rješenja problema zdravstva i zapošljavanja mladih

Tokom vikenda održana je jednodnevna konferencija koja predstavlja simulaciju rada Evropskog parlamenta „Regionalni forum Banja Luka 2015“. Na događaju usvojene su dvije rezolucije koje se bave problemima zdravstva i zapošljavanja mladih koje oslikavaju pogled banjalučkih srednjoškolaca.

Konferenciju su organizovali Omladinski savjet Republike Srpske i Lokalni tim Banja Luka Evropskog parlamenta mladih BiH. Konferencija je održana u amfiteatru Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banja Luci.

 Regionalni forum Banja Luka 2015 je imao za cilj podstaći učesnike na kritičko razmišljanje, razviti njihove retoričke i debatantske vještine te kroz rasprave i izrade rezplucija o aktuelnim evropskim pitnjima skrenuti pažnju učesnicima na važnost infprmisanja o globalnim dešavanjima.

Učesnici konferencije su bili banjalučki sredonjškolci, ukupno njih 50 iz sljedećih srednjih škola: Medicinska škola, Ekonomska škola, Gimnazija, Građevinska škola i Katolički školski centar.

Na konferenciji su usvojene dvije rezolucije  a to su Rezolucije Medicinske i Ekonomske škole, na temu problema zdravstva i zapošljavanja mladih.

Organizatori su najavili da ovo nije posljednji događaj ovakvog karaktera, te da će ih do kraja godine biti još.



Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog