Republika Srpska

Doboj: Poplavljeni bez popusta za struju

Ponovo su se politika i političari poigrali običnim građanima u Doboju, posebno onima koje su ugrozile majske poplave i koji po zakonu imaju pravo na subvencionisanje komunalija. Obećanja da će im od nove godine računi za struju i grijanje biti umanjeni za 40 KM, ostala su prazna.

Istina, Grad Doboj, "Gradska toplana" i "Elektrodoboj" usaglasili su spiskove onih koji imaju pravo na subvencionisanje troškova grejanja, ili utroška električne energije, a čija su domaćinstva i poslovni objekti stradali u majskim poplavama.

Osnovni uslov za ostvarivanje subvencija bio je da su upisani u Jedinstveni registar šteta od poplava RS, kao i da su izmirili dosadašnje račune za isporučenu toplotnu energiju i struju.

Toplani se do kraja novembra prijavilo 947 osoba koje su tražile sebvenciju u ovoj grejnoj sezoni, na osnovu odluke Skupštine grada da će im računi biti umanjeni za 80 odsto od stvarnih iznosa.

Zahtjeve za subvenciju računa za električnu energiju potrošači koje su zahvatile poplave podnosili su Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove grada, takođe do 30. novembra. Do tada ih se prijavilo 897, a oni su, prema najavama, imali pravo na umanjenje računa za 40 maraka mjesečno od januara ove godine.

Međutim, oni račune još dobijaju u punom iznosu.

- U Elektrodistribuciji su mi rekli da im od Grada nije stigla ni marka, a kako oni nisu lokalno preduzeće, ne mogu da isporučuju struju na veresiju - pojasnio nam je jedan od nezadovoljnih Dobojlija Dubravko Pejić.

izvor: Novosti

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog