Zanimljivosti

Čime su se bavili dok nisu postali slavni

Njihova karijera nije bila “med i mlijeko” od samog početka! Neke danas slavne i poznate ličnosti su se morale prihvatiti kojekakvih poslova koje bi većina nas odbila raditi. Saznajte više o poslovima koji su do danas ostali zabilježeni u njihovim biografijama.


Viktorija Bekam (40) je u danima prije nego je postala članica grupe Spice Girls radila kao promo djevojka. Tako je jednom prilikom bila obučena u kostim koji je bio u obliku spermića, a dodatno je bila “opremljena” i sa rolama te se tako pojavljivala na javnim mjestima promovišući jednu emisiju obrazovnog programa BBC-ja.


Vupi Goldberg (59) jednom prilikom je imala posao u – mrtvačnici. Tadašnji šef joj je objasnio kako im treba neko ko će “uljepšati” preminule prije sahrane, a ona je odgovarala opisu radnog mjesta jer je bila obučena kozmetičarka! Kako je kasnije objasnila, šef ju je ubijedio kako joj se ništa loše ne može desiti – pa se prihvatila posla.


Hju Džekman (46) je na početku svojih dvadesetih godina radio kao nastavnik fizičkog vaspitanja u jednoj školi u Engleskoj. Sudbina je tako htjela pa ga je prije izvjesnog vremena na crvenom tepihu jednog eventa u Cirihu intervjuisao njegov bivši učenik koji je postao novinar! Nedavno je stigao i posjetiti školu u kojoj je radio obzirom da je na lokaciji nedaleko od škole snimao svoj novi film. Jedno vrijeme je nastupao i kao klovn na rođendanskim zabavama i svoje “usluge” naplaćivao po 50$!


Kenje Vest (37) poznati rep pjevač je kao momak dugo vremena radio u ulozi prodajnog pomoćnika u poznatom lancu trgovina odjeće “Gap”.


Dženifer Aniston (46) u svom profesionalnom rezimeu ima izlistan posao u telemarketingu gdje je radila “cijele” dvije sedmice.


Džon Hem (44) je ostao zabilježen po poslu “scenskog” radnika na filmu. Ništa neobično rekli bi, osim što se radilo o porno filmovima. Čim je ova vijest procurila do štampe on je požurio da izjavi kako se u stvari radilo o “mekom” žanru ovih filmova te da je njegov posao u principu bio da “razmješta stvari na sceni oko tih … golih ljudi”.


Džim Keri (53) je netom ušao u tinejdžerske godine kada je njegov otac, inače računovođa, ostao bez posla. I on, a i ostala djeca u porodici su morala raditi kako bi se “sastavio kraj s krajem”. U tom periodu je čak napustio i srednju školu.


Vins Von (44) je bio mladić kada je počeo da radi kao spasilac na jednom kupalištu. Prema njegovim riječima, dobio je otkaz jer je konstantno kasnio (na posao).


Džerard Batler (45) je završio Pravni fakultet na Univerzitetu u Glazgovu, nakon čega je dobio i svoj prvi posao koji završio njegovim – prvim otkazom. Nikada se više nije bavio pravom.


Šon Karter (43) poznatiji kao pjevač Jay Z je ni više ni manje po “zanimanju” bio – diler droge! Kako sam kaže to mu je pomoglo da bude pametniji u biznisu. Dodaje kako je tako naučio sve o “budžetiranju” – koliko se možeš zadužiti, koliko ti treba da vratiš dug. Zanimljiv “fakultet” nema šta.

Izvor: nostalgicno.com
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog