Vijesti

Banjaluka dobija novi kružni tok

Saobraćajne gužve na raskrsnici bulevara Stepe Stepanovića i Desanke Maksimović uskoro bi mogle da postanu prošlost, jer je u tom dijelu grada planirana gradnja kružnog toka.

Natalija Kostrešević, portparolka JP " Putevi Republike Srpske", preduzeća u čijoj je nadležnosti raskrsnica kod crkve na Rebrovcu, ima urađen projekat izgradnje kružnog toka na magistralnom putu M4.

U narednom periodu nadležni sektor će raditi na reviziji tehničke i planske dokumentacije, zatim slijedi procedura obezbjeđivanja neophodnih saglasnosti i rješavanje imovinsko- pravnih odnosa te obezbjeđivanje finansijskih sredstava- navela je Kostreševićeva.

Prema njenim riječima, "Putevi Republike Srpske" će u skorijoj budućnosti organizovati sastanak sa predstavnicima Gradske uprave, na kojem će biti razgovarano o načinu i dinamici rješavanja imovinsko - pravnih odnosa na tom dijelu puta. Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za stambene i komunalne poslove i poslove saobraćaja, kazao nam je da su sa predstavnicima nadležnog preduzeća već obavili jedan sastanak. Trenutno usaglašavamo projektnu dokumentaciju nakon čega ćemo provjeriti imovinsko- pravne odnose za koje smo zaduženi i koje ćemo da riješimo, rekao je Novaković.

Banjalučane je obradovala vijest o izgadnji kružnog toka na jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu. Napominju da su u posljednje dvije godine saobraćajne nesreće u tom dijelu grada sve učestalije, često i sa težim posljedicama. Ističu da su gužve velike, naročito rano ujutro i poslije podne- između 16 i 17 časova, a dodatno zagušenje stvara i autobusko stajalište koje se nalazi na početku raskrsnice kod crkve.

Izvor: Blic 

 

 

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog