Banja Luka

ŽRS: Putni prelaz „Incel“ iz opravdanih razloga nije zaposjednut

Željeznice Republike Srpske obavještavaju učesnike u drumskom saobraćaju da putni prelaz „Incel“ iz opravdanih razloga nije zaposjednut, ali bezbjednost saobraćaja nije ugrožena, jer su ŽRS preduzele potrebne mjere u skladu sa važećim propisima, navedeno je u pristiglom saopštenju.

Kako objašnjavaju u Željeznicama RS i na putnom prelazu „Incel“ ispoštovani su Zakon o Željeznicama RS (član 25 i član 29) kao i Saobraćajni pravilnik 2 (član 34 i 58) koji tačno definišu kako se reguliše saobraćaj u uslovima kada putni prelaz nije zaposjednut.  

"U slučaju da putni prelaz iz bilo kog razloga, kao što je npr. kvar, nije zaposjednut, opštim nalogom obavještava se vozno osoblje o tome, u skladu sa propisima, kako bi vozovi ispred putnog prelaza stali. Nadležne službe su na vrijeme obaviještene o nezaposjednutosti putnog prelaza čuvarima, vozovi se zaustavljaju na putnom prelazu iz oba smjera, pa nema opasnosti po drumska vozila", kažu u ŽRS.

Iako su svi putni prelazi obezbijeđeni (svjetlosna signalizacija, branici, polubranici, radnik na putnom prelazu ili Andrejev krst) Željeznice Republike Srpske apeluju na sve vozače da poštuju propise kako ne bi ugrozili svoju ni bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju.

Medji su juče prenijeli upozorenje Auto-moto saveza Republike Srpske za stanovnike Banjaluke na maksimalan oprez prilikom pristupa pružnom prelazu kod Incela, zbog stalno podignute rampe.

Na pružnom prelazu kod Incela stalno je podignuta rampa, bez obzira na željeznički saobraćaj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Građani Banjaluke koji saobraćaju ovom ulicom treba da obrate pažnju i maksimalno oprezno pristupe pružnom prelazu i da ne uzimaju u obzir položaj rampe, navodi se u saopštenju.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog