Vijesti

INovativna škola - za bolje obrazovanje

INovativna škola je web stranica koja na kreativan način i uz pomoć online tehnologije nastoji da doprinese stvaranju boljeg obrazovanja u BiH.

Kako je navedeno u samom opisu stranica je namjenjena za sve one koji žele dati svoj doprinos profesionalnom razvoju nastavnika/ca i promovisanju značaja nastavničke profesije

Zamišljena je kao web platforma gdje nastavnici i drugi zainteresovani imaju prilike da podijele svoja iskustva u nastavi, predstave primjere dobrih nastavnih praksi i slično, a takođe i nauče jedni od drugih.

Stranica je nastala kao dio projekta „Obrazovanje za pravično društvo“, koji se realizuje u 18 zajednica širom Bosne i Hercegovine tokom tri godine, okuplja preko 300 nastavnika i nastavnica, direktora i stručnih saradnika, kao i mnogobrojne stručnjake i stručnjakinje iz obrazovanja, medija, IKT i drugih oblasti, gradeći snažnu mrežu za podršku u izgradnji kvalitetnog i pravičnog odgoja i obrazovanja.

Pod motom „Budućnost počinje sa mnom“, u projektu direktno učestvuje 1800 djece, ali i hiljade njihovih drugova i drugarica, članova porodica i zajednica.

„Osnovni cilj projekta je da zajednički utičemo na promjene u obrazovnom sistemu, kako bi on reflektovao viziju društva koje je utemeljeno na principima društvene pravde i jednakopravnosti, društva koje promoviše mir i pomirenje, i ohrabruje svu djecu da sanjaju, imaju viziju i izgrađuju svoju budućnost“, navodi se na ovom sajtu.

Projekat se realizuje uz podršku USAID i FOD BiH, a implementira ga Centar za obrazovne inicijative Step by Step u partnerstvu sa organizacijom za socijalna istraživanja proMENTE.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog