Vijesti

Dragan Vučetić nije više državljanin BiH!

Dragan Vučetić, bivši direktor Javnog preduzeća "Nikola Tesla", odrekao se državljanstva BiH još 2010. godine i uzeo njemačko državljanstvo, objavio je poslovni portal Capital.ba.

Odricanjem od državljanstva onemogućeno je eventualno procesuiranje Vučetića, jer je on sada državljanin Njemačke.

Kako su "Nezavisne" nedavno objavile, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS pokrenulo je istragu u Javnom preduzeću "Nikola Tesla" zbog sumnji u razne malverzacije prethodne uprave na čelu s bivšim direktorom Vučetićem. Tako su se pod lupom policije RS, kako smo uspjeli saznati, našli finansijski izvještaji, ali i ugovori sklopljeni u tom periodu, za koje se sumnja da su nanijeli štetu ovom preduzeću, čije su aktivnosti u sektoru tekstilne industrije, te proizvodnji elektromobila.

Kako je Capitalu potvrđeno u Ministarstvu civilnih poslova BiH, Vučetić je 23. septembra 2010. godine u ovom ministarstvu dao izjavu o odricanju od državljanstva BiH radi sticanja državljanstva Njemačke.

"Imenovani je priložio svu potrebnu dokumentaciju, te je doneseno rješenje o prestanku državljanstva imenovanom. Provjerom smo utvrdili da su ovom licu poništene lična karta i putna isprava", naveli su iz Ministarstva.

Vučetić je, inače, s mjesta direktora preduzeća "Nikola Tesla" smijenjen u martu prošle godine odlukom Vlade RS. Od tada se ne pojavljuje u javnosti, a kako se saznaje, vratio se u Njemačku, odakle je i došao u RS s pričom o tekstilnoj industriji i zagovaranju proizvodnje elektromobila u RS, koja bi zaposlila više od deset hiljada radnika.

Izvor: Nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog