Zanimljivosti

Ljubavni život Budimira Trajkovića (FOTO/VIDEO)

“Ljubavni život Budimira Trajkovića” je jugoslovenski film snimljen 1977. godine u režiji Dejana Karaklajića.

Porodica Trajković gradi mostove. To je činio deda, zatim sin, a očekuje se i od unuka Budimira. Za njega su, međutim, mostovi prokletstvo, jer se porodica (Ljubiša Samardžić kao otac i Milena Dravić kao majka) stalno seli od mjesta do mjesta, što ometa njegov ljubavni život, koji već vode njegovi drugovi. U jednom pokušaju porodice da se skrasi, momčić doživljava, prvi put, potpunu ljubav koja mu pomaže da sasvim odraste i donese odluku kada se pred porodicom Trajković pojavi sledeći most.

Predrag Bolpačić je čovjek koji je otjelotvorio lik momčića Budimira Trajkovića u ovom kultnom filmu koji je šeprtljavi tinejdžer u potrazi za svojom prvom ljubavi koju nikako da pronađe.

Ipak, ljubav je upoznao, i to sa komšinicom Mirjanom sa drugog sprata u koju se Buda zaljubljuje, a koju je igrala pokojna hrvatska glumica Marina Nemet.

Predrag se nakon uloge Budimira na filmskom platnu pojavio još samo jednom 1987. nakon čega napušta glumu i upisuje saobraćajni fakultet. Privatno, dva puta se ženio i iz ta dva braka ima dva sina. Danas ima 54 godine, živi u Beogradu, te je nažalost slabijeg zdravstvenog stanja uslijed čak tri infarkta koje je preživio.

Predragu i njegovim najbližim želimo što bolje zdravlje i hvala za sjećanja koja ovaj film i danas stvara kada se pomene ime Bude Trajkovića.

Izvor: nostalgicno.com

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog