BiH

Borba protiv sive ekonomije, neophodnost za investicije u Jugoistočnoj Evropi.

Sekretarijat Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) i Savjeta stranih investitora BiH (FICBiH) pod pokroviteljstvom Savjeta ministara Bosne i Hercegovine organizuju regionalnu konferenciju pod nazivom: Borba protiv sive ekonomije, neophodnost za investicije u Jugoistočnoj Evropi.

Konferencija će se održati u utorak, 28. aprila, u Bijeloj sali Parlamenta BiH (II sprat). Zvanično otvaranje konferencije je u 9 časova.

Konferenciju će otvoriti Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović i predsjednik odbora direktora Savjeta stranih investitora BiH Branimir Muidža te direktor korporativnih poslova za regiju Adriatica Japan Tobacco International Goran Pekez.

Učesnici konferencije biće ministri finansija, trgovine i ekonomskih odnosa kao i direktori poreskih i carinskih uprava iz sedam ekonomija regiona: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova*, Crne Gore, Srbije i Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije.

Cilj konferencije je stvaranje platforme za saradnju na suzbijanju sive ekonomije i uspostavljanje mehanizma redovnih godišnjih sastanaka svih ključnih aktera. Tokom konferencije će biti dogovorena i agenda za borbu protiv sive ekonomije - jedne od ključnih prepreka za razvoj poslovne zajednice i zdraviju klimu za strane investicije u Jugoistočnoj Evropi.

Izvor: Frontal


 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog