Vijesti

Teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku, ubijen policajac

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku izvršio Nerdin Ibrić, rođen 1991. godine, iz sela Sapna kod Zvornika.

"Napad je izvršen u vrijeme smjene u policijskoj stanici, što znači da je napadač znao kada se vrši smjena i da tada ima najviše policajaca", naglasio je Lukač.

On je potvrdio da je napadač došao automobilom ispred policijske stanice, pucao iz puške sačmarice i policajca ubio na vratima.

"Nakon toga je ušao unutra i nastavio da puca i tom prilikom ranio još dvojicu policajaca. Ostali policajaci su zapucali prema njemu i napadač je ubijen tokom razmjene vatre", rekao je Lukač.

On je dodao da je napadač bio naoružan sa dvije puške i pištoljem, te da su mu džepovi bili puni municije.

"Prema izjavama svjedoka, napadač se zadnjih šest mjeseci čudno ponašao, izdvajao na vjerskim službama u džamiji, i po svemu sudeći klanjao po vehabijskim običajima.

Jedinica podrške je upućena ka njegovoj kući i blokirala područje, slijedi pretres da se vidi da li ima još naoružanja i novih informacija.

Na osnovu svega što smo da sada saznali u pitanju je terorističko djelo", izjavio je Lukač za RTRS.

On je rekao da su specijalne jedinice policije RS upućene su u Bijeljinu i Zvornik da bi spriječili bilo kakve incidente i moguće činove osvete, od bilo koga.

Stanice policije su na najvišem nivou, bezbjednost će biti podignuta sutra i u školama, vrtićima.

Ministar Lukač rekao je da će ostati u Zvorniku, a najavio je i dolazak specijalne jedinice policije, koja bi mogla da reaguje ako bude bilo potrebe.

Mediji su ranije danas javili da je naoružani muškarac oko 19 časova upao u Policijsku stanicu u Zvorniku i uzvikujući "Alahu egber!" počeo da puca. U pucnjavi je ubijen jedan policajac, a dvojica su ranjena.

Ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić.

RTRS je javila da jedan policajac ima lakše, a drugi teže povrede i da nisu životno ugroženi - jedan policajac ima povrede obe šake, a drugi prostrelnu ranu desnog ramena.

Obavještajna agencija prije tri dana imala dojavu da se priprema teroristički akt.

POČELA VANREDNA SJEDNICA VLADE RS

Premijerka Srpske Željka Cvijanović sazvala je hitnu sjednicu Vlade zbog terorističkog napada koji se večeras u 19.10 dogodio u Zvorniku.

Sjednica je počela nešto poslije 23 časa, kada je ministar unutrašnjih poslova javnost informisao da će ostati u Zvorniku i da se večeras neće vraćati u Banjaluku.

POJAČANO OSIGURANJE ŠTIĆENIH OBJEKATA

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić izjavio je Srni da je, nakon napada u Zvorniku, Direkcija pojačala osiguranje štićenih objekata, te da je na vezi sa svim policijskim agencijama u BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić za sutra je zakazao hitnu vanrednu sjednicu Savjeta ministara povodom brutalnog napada na policijsku stanicu u Zvorniku. 

Sjednica će biti održana sa početkom u 11 časova, najavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak sutra će održati vanrednu konferenciju za medije povodom terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku.

Crnadak će govoriti o terorističkom napadu, te odgovarati na pitanja medija u velikoj sali MIP-a BiH, sa početkom u 10.45, saopšteno je iz MIP-a.

O terorističkom napadu u Zvorniku svjetski mediji

Vijest o večerašnjem terorističkom napadu u Zvorniku u kojem je napadač usmrtio jednog i ranio dva policajca objavili su i pojedini mediji širom svijeta.

Među poznatijim medijima koji su objavili vijest o terorističkom napadu koji je na policijsku stanicu izvršio Nerdin Ibrić te usmrtio policajca Dragana Đurića i ranio Stevu Milovanovića i Željka Gajića su Reuters i The Associated Press, a prenijeli su ih Daily Mail, ABC News i mnogi drugi.

"Naoružani muškarac je vikao 'Allahu ekber' i zapucao u policijskoj stanici gdje je ubio jednog, a ranio dvojicu policajaca, nakon čega je ubijen", objavio je Reuters, koji je kao i The Associated Press prikupljao informacije ranije objavljene u bh. medijima.

izvor: Mondo.ba/Klix

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog