Vijesti

Istraga zbog krađe više od milijardu KM za Srebrenicu

Tužilaštvo BiH pokrenulo je obimnu istragu protiv odgovornih za krađu više od milijardu KM stranih donacija koje su bile namijenjene za obnovu Srebrenice, piše “Pres Republika Srpska”.

Istraga o krađi donacija za Srebrenicu u velikoj mjeri se zasniva na izvještaju o krađi donacija koji je krajem 2010. godine napravila komisija parlamenta BiH zadužena da istraži gdje su nestale milijarde maraka strane pomoći za BiH.

Prema prvim rezultatima istrage, u Srebrenicu je od završetka rata uloženo najmanje milijardu KM stranih donacija, piše “Pres Republika Srpska”.

Međutim, procjene sa terena govore da je svega dva-tri odsto tog novca zaista završilo u Srebrenici, dok je ostatak dospio u privatne džepove ili je preusmjeren na neke druge lokacije u Federaciji BiH.

Odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Srebrenica Slaviša Jovanović pozdravio je odluku Tužilaštva BiH o pokretanju istrage protiv odgovornih za krađu donacija za Srebrenicu.

“Ogroman broj stambenih objekata i 20 godina nakon rata još nije obnovljen, dok mladi ljudi masovno napuštaju ovaj grad. To nije čudno, ako se uzme u obzir da, osim nekoliko radnji i kioska, u Srebrenici ništa drugo ne radi”, rekao je Jovanović.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog