Vijesti

Obilježavanje Dana Evrope u BiH – Biciklijada sa zvijezdama

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini i EU info centar će ove godine proslaviti Dan Evrope - 9. maj zabavno-sportskim događajem pod nazivom „Biciklijada sa zvijezdama“.

Revijalne biciklističke vožnje održaće se simultano u Banja Luci, Bihaću i Mostaru na sam Dan Evrope, u subotu 9. maja 2015. uz učešće predstavnika Delegacije EU u BiH, lokalnih zvaničnika i građana svih uzrasta. 

Biciklijadu u Banja Luci na rijeci Vrbas će otvoriti šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU, ambasador Lars-Gunnar Wigemark. Trka će započeti u 12:00 sati na trgu Krajine, gdje će se ujedno i završiti. 

Na obalama rijeke Neretve, u Mostaru, vožnja započinje u 12:00 sati i završava na Španskom trgu. Biciklijadu će otvoriti, te u njoj takođe učestvovati zamjenik šefa Delegacije EU u BiH, dr. Renzo Daviddi.

U gradu Bihaću, ljubitelji sporta će imati priliku uživati u dvanaest kilometara dugoj ruti koja započinje i završava na Gradskom trgu. Start biciklijade je u 13:00 sati i otvoriće je šef komunikacija Delegacije EU u BiH i EUSR-a, Andy McGuffie.

U svim gradovima biti će upriličen i zabavno-muzički program na polaznim/završnim pozicijama, a za sve prisutne će biti organizovane različite aktivnosti, poput tombole sa nagradama, face painting-a, te igraonica sa balonima za najmlađe.

Delegacija EU  u BiH i EU info centar pozivaju sve građane na proslavu rođendan Evropske unije kao i da bez obzira na starosnu dob učestvuju na biciklijadama.

Svi zainteresovani za učešće u rekreativnoj biciklističkoj trci se mogu prijaviti do 7. maja na web stanici EU info centra www.euinfo.ba ili na dan događaja na početnim pozicijama u sva tri grada. 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte: 

- Mostar, Alma Telibečirević 061 299 469 

- Banja Luka, Edin Atlić 061 146 389

- Bihać, Maša Branković 061 836 484

Izvor: Frontal
 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog