Vijesti

Lukač: Policija Srpske nije progonila Bošnjake

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da Policija Srpske u akciji "Ruben" nije progonila Bošnjake već postupala po informacijama MUP-a i drugih partnerskih organizacija.

Lukač je danas novinarima na konferenciji u Banjaluci odbacio kao neosnovane tvrdnje pojedinih bošnjačkih političara da je Policija Srpske u akciji "Ruben" progonila Bošnjake, navodeći da takve izjave nemaju uporišta i da samo dižu tenzije među građanima. 

"Takvi komentari ne stoje. To nije tačno, i tako nešto mi ne prihvatamo", rekao je Lukač.

Lukač je naglasio da u akciji "Ruben" nisu vršena neselektivna hapšenja i pretresi, već da se postupalo po informacijama MUP-a i drugih partnerskih organizacija.

On je istakao da policija Srpske garantuje bezbjednost svim građanima, poručivši da će svako u Republici Srpskoj, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, ko ispoljava ekstremizam ili neki od oblika radikalnog ponašanja "imati policiju za vratom 24 časa".

Lukač je podsjetio da je nakon terorističkog napada u Zvorniku policija u povišenoj pripravnosti. 

"To tako mora biti, jer ne možemo samo skrštenih ruku čekati napade na policiju i na institucije Srpske", naglasio je Lukač.

Lukač je negirao i pojedine navode da je policija u Srebrenici u okviru akcije "Ruben" izvršila pretres dječijeg vrtića, rekavši da on nema takvih saznanja, niti je Specijalno tužilaštvo tako nešto naredilo. 

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog