Vijesti

Mladen Bosić, predsjednik SDS-a: "Mojim izborom Dodikova želja nije ispunjena!"

Završetkom izbora u SDS-u razjašnjeno je kako će u narednom periodu izgledati politička scena u RS i BiH. Javnost je čekala da vidi hoće li doći do mogućnosti "velike koalicije" sa SNSD-om i sada je stvar jasna - od toga nema ništa.

Ovo za “EuroBlic” kaže predsjednik SDS-a Mladen Bosić, koji je prekjuče na izbornoj skupštini stranke treći put izabran na tu funkciju. Kaže i da mu je Mićo Mićić bio jak protivkandidat koji je dostojanstveno prihvatio rezultat i da se s njim čuo i juče ujutru, da potvrde da zajedno nastavljaju dalje.“Mićić je značajna ličnost za SDS i imaće značajnu ulogu i u budućnosti”, kaže Bosić.

"Milorad Dodik je najavio da ću biti smijenjen sa vrha SDS-a u maju, pa mu se želja nije ispunila. Dodikov strah je počeo poslije gubitka na lokalnim izborima i tada se i odlučio na poguban korak da raskine koaliciju na nivou BiH. To ga je koštalo gubitka pozicija u Sarajevu, a Nikola Špirić, Sredoje Nović i stotine drugih kadrova sada je ili u opoziciji ili nas mole da ih primimo u stranku, što meni ne pada na pamet. Dodik zna da se na opštim izborima provukao sa jedan odsto glasova uz podršku iz inostranstva, zapošljavanjem na budžet u javna preduzeća, u zamjenu za glasove i druge vidove izborne korupcije. Zna da mu to više neće biti dovoljno i mora da hrabri ionako poljuljane članove stranke."

Izvor: Blic
 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog