Vijesti

Vučić danas u Sarajevu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas u Sarajevu ceremonijalnom otvaranju skupa "Sarajevo biznis forum 2015", a sastaće se i sa članovima Predsjedništva BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem.

Nakon otvaranja skupa, Vučić će se sastati sa Zvizdićem, a potom sa članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Tokom ove radne posjete, Vučić će razgovarati i sa predsjednikom Islamske razvojne banke Ahmedom Mohamedom Alijem, predsjedavajućim Islamske komore trgovine i industrije šeikom Salehom Abdulahom Kamelom i zamjenikom turskog premijera Alijem Babadžanom.

Organizatori - BBI banka i Islamska razvojna banka - najavili su da će na forumu učestvovati eminentni regionalni i svjetski lideri i privrednici.

Kako je najavljeno, 6. "Sarajevo biznis forum" u fokus će staviti cijeli region, promovišući viziju regiona kao evropskog centra za proizvodnju zdrave hrane, centra informacionih tehnologija, centra edukacije za strane studente, te razvoj turizma.

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog