Vijesti

Spremaju se promjene u Vladi RS?

Od prošle godine kada je formirana Vlada Republike Srpske, konstantno se provlači priča da ona nije dugog vijeka.

Tih priča svjesna je i premijerka Željka Cvijanović, koja tvdi da je ne umaraju slične spekulacije i kaže da se Vlada bavi važnijim pitanjima. Ipak, interesantna je izjava u kojoj  odgovara na sve glasnije priče da bi moglo doći do promjene unutar izvršne vlasti. Iako tvrdi da unutar koalicije o tome nije bilo razgovora, zanimljivo je da kaže da kada to bude tema javnost će o njoj sve znati.

“Evo ja vama sada kažem da to nije na dnevnom redu. Dakle, nema potrebe da iscrpljujemo tim temama. Kada se takva jedna važna tema stavi na dnevni red koalicije, onda će javnost o tome biti obavještena. Ne bavimo se time – bavimo se zakonima”, izjavila je Cvijanovićeva.

Ona  je odgovarala na priče o mogućoj rekonstrukciji, ali sve češće se pominje i mogućnost da Republika Srpska na jesen dobije novog premijera. Pa su se tako u javnosti pominjala i imena potencijalnih premijera, od Zorana Stevanovića, načelnika Zvornika, do Igora Radojičića kojeg i dalje neki priželjkuju da vide u ulozi prvog čovjeka izvršne vlasti.

I dok Igor Radojičić ni o čemu duže vrijeme ne govori, Zoran Stevanović kaže da na tu temu nije bilo razgovora. Za eventualnu rekonsturukciju ili promjenu Vlade potrebna je saglasnost koalicije, ali i skupštinske većine.

Željka Cvijanović u javnosti skoro da i ne postoji. Sve sjednice Vlade su zatvorene i bez zvaničnih izjava. Primjetno je da se premijerka pojavljuje samo na događajima koji idu u prilog rada Vlade, a da Vlada ne radi kao jedan svjedoče i informacije o tome da ni Zeljka Cvijanović nije srećna izborom nekih ministara  prije svege iz koalicije, a ni oni ne skrivaju neslaganja sa stavovima premijerke, ali u svakom slučaju za javnost prividno sve funkcioniše.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog