Republika Srpska

Udruženje građana „Zdrava zemlja“ - Ilovice pokreće Malu školu organske proizvodnje

Mala škola organske proizvodnje koju organizuje Udruženje građana „Zdrava zemlja“-Ilovice, u saradnji sa Udruženjem građana „Bonitas“- Trnovo, predstavlja podršku mladim, nezaposlenim licima i podsticaj za ostanak u nerazvijenim sredinama i smanjenje stope nezaposlenosti.

Otvaranje šestomjesečnog programa Male škole organske proizvodnje održaće se 16. juna u Trnovu, a označiće početak zajedničkog rada mladih, te jedinstvenu priliku za podizanje svijesti o mogućnostima koji im se pružaju, kao i potencijalima i načinima na koje mogu iskoristiti iste.    

Opštine Trnovo Republika Srpska i Trnovo Federacija BiH su izrazito nerazvijene opštine u Bosni i Hercegovini, zbog čega ih većina mladih doživljava kao nestimulativnu sredinu za razvoj, napredak  i ostanak mladih u tim opštinama. Izostanak institucionalne i stvarne podrške, uz neinformisanost i nezainteresovanost mladih za unapređenje svog položaja u lokalnim zajednicama su samo neki od razloga za sve teži položaj mladih u nerazvijenim lokalnim sredinama. 

Učesnici će, uz savjete istaknutih stručnjaka za organsku proizvodnju, biti usmjereni na zajednički rad po pitanju definisanja i realizacije ciljeva mladih za život i ostanak u njihovim lokalnim sredinama. Učesnici koji uspješno završe program Male škole organske proizvodnje, dobiće podsticaj u vidu organskih sjemena, koja mogu iskoristiti za početak spostvenog uzgoja organske bašte u 2016. godini.

Organizacija „Zdrava zemlja“ provodi program pod nazivom „Organska izgradnja mira“ u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira/ Fonda za izgradnju mira (PBF).


Izvor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog