Zanimljivosti

Samsung genijalno riješio problem preticanja velikih kamiona (VIDEO)

Tehnički moguće, a nije ni preskupo. Kako se niko nije ovoga sjetio ranije!? Zar smo morali čekati 2015. godinu da neko poveže dva i dva i riješi jedan od najvećih problema sa kojima se susreću svi koji najčešće putuju na otvorenim dvosmjernim cestama.

Kompanija Samsung u Argentini je pokrenula prilično interesantnu marketinšku kampanju u kojoj su na zadnji dio prikolice postavili četiri nova LCD televizora, koji prikazuju sliku sa kamere koja je pozicionirana na prednji dio kamiona.

Tako su praktično ogromni kamion napravili providnim, a ono na čemu bi se u ovom slučaju svaki vozač zahvalio je to što može tačno vidjeti da li stiže iko iz suprotne trake. Sigurnost preticanja velikih kamiona na uskim cestama bi se dramatično povećala. Štaviše, možemo reći da je tehničko rješenje toliko jednostavno da bi se moglo ugrađivati i na starije prikolice, kao i na najnovije. No, sumnjamo da ćemo ikada ovako nešto vidjeti u praksi. Cijena ugradnje bila bi nekoliko hiljada evra, a kompanije koje posjeduju veliki broj teretnih kamiona definitivno ne bi bile oduševljene. Štaviše, možemo reći da bi ova tehnika bila važna samo za one zemlje u kojima je ne postoji snažna mreža autoputeva. Naravno, mislimo na Bosnu i Hercegovinu. U svakom slučaju, zanimljiva ideja.

Izvor: Proauto.ba
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog