Zanimljivosti

Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi: Pogledajte kako danas izgleda Jagodinka Simonović

Rijetko ko nije izgovorio ime "Jagodinka Simonović" bar jednom u životu. Ima li nekoga ko nije bar jednom citirao repliku iz kultnog filma "Varljivo leto '68"?

Zvala se sasvim obično - Jagodinka Simonović. Mirisala je na sveže testo, slane perece i pekarski kvasac.

Čuvena scena u kojoj Slavko Štimac hvata za grudi liijepu pekarku Jagodinku Simonović jedna je od najpoznatijih scena srpske kinematografije. Dragana Varagić (58) imala je samo 27 godina kada je snimila ovu scenu, a od premijere filma "Varljivo leto ’68“ prošla je tačno 31 godina.

Dragana Varagić je u Srbiji ostala zapamćena po ulozi izazovne pekarke Jagodinke Simonović u filmu "Varljivo leto ’68".

Rečenica: “Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi” odavno je postala dio svakodnevnog govora, a ovako danas izgleda Jagodinka za kojom su uzdisale generacije.

Dragana Varagić veliku popularnost stekla je ulogom Jagodinke Simonović

Varagićeva, koja je rođena 1957. godine u Kraljevu, na vrhuncu popularnosti je tokom devedesetih godina odlučila da se sa suprugom Dušanom i sinom Mihailom preseli u Kanadu gdje je živela 20 godina, da bi se zatim vratila u Srbiju.

Dragana je danas istaknuta dramska glumica i vanredni profesor na Akademiji umjetnosti u Beogradu. Pamtimo je i po ulogama u serijama "Vuk Karadžić", "Sivi dom", "Banjica", "Aleksa Šantić".

Izvor: Blic
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog