Vijesti

Zašto Ivanić nije smio smijeniti Škrbića?

Nakon što je, makar naizgled, imao odriješene ruke, javnost u Bosni i Hercegovini se pita(la) zašto Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nikada nije pokrenuo proceduru smjene ambasadora BiH u Beogradu, Ranka Škrbića.

Kako je to bilo jedno od jasno datih predizbornih obećanja Saveza za promjene, bilo je, u najmanju ruku sumnjivo zašto je Ivanić toliko oklijevao u Škrbićevoj smjeni.

Sumnja se da se jedan od, ako ne i glavni razlog, krije u činjenici da je Ranko Škrbić u međuvremenu postao član Savjetodavnog odbora grupacije ''East West Bridge“ (Most Istok Zapad). Škrbićevo ime se zvanično, na sajtu EWB-a pojavilo prije dva mjeseca, slučajno ili ne, u vrijeme kulminacije afere o njegovoj smjeni. „East West Bridge“ grupacija osnovana je 2009. godine u Srbiji kao „lokalni pomagač“ Trilateralne komisije, masonske organizacije koju, podsjetimo, neki smatraju i da je svjetska „vlada u sjenci“.

   

Trilaterala je svoj posljednji, 38. sastanak, održala upravo u Beogradu, a interesantno je da su na njemu, između ostalih, prisustvovali i premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, predsjednik RS Milorad Dodik, premijer Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov. 

Poznato je da je hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović jedan od članova ovog udruženja, a već od ranije postoje sumnje (mediji su prethodnih godina dosta spekulisali o tome) da je i Mladen Ivanić dio ovog društva.

Ukoliko je to tačno, nije teško „sabrati dva i dva“, te doći do zaključka da su veze u ovoj organizaciji u mnogome uticale na Ivanićev „zaštitnički“ stav prema bivšem abasadoru BiH u Srbiji.    

Da li je članstvo u ovoj (masonskoj) organizaciji osiguralo zaštitu Ranku Škrbiću, da li su se ‘’masonska braća” solidarisala i zašto je Ivanić propustio da ispuni dato obećanje, pokazaće vrijeme. Ili Mladen Ivanić.


Svako prenošenje vijesti dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i sa linkom na originalni tekt.

Izvor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog