Zanimljivosti

Sarajevska „hologramska“ biciklistička staza (FOTO)

Na radost biciklista u Sarajevu, u aprilu ove godine, počela je izgradnja biciklističke staze koja prolazi kroz tri opštine – Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad. Najavljena je kao „projekat po evropskim standardima“, ali se čini da staza ipak više poštuje „Bermudske standarde“!

U sarajevskom naselju Alipašino Polje, prolaznici su u prilici da vide nešto što baš i nema veze s evropskim standardima, te je više manifest onoga po čemu smo prepoznatljivi kao majstori neprofesionalnosti i improvizacije koji prate parolu „Snađi se“, piše sarajevski portal Kliks.

Biciklistička staza na ovoj lokaciji prolazi direktno kroz stajalište za autobus i u tom dijelu ofarbana je sivom, umjesto crvenom bojom, pa izgleda kao da na ovoj lokaciji misteriozno nestaje!

„Alipašinski trougao“, „To je hologram... treba samo nastaviti dalje...“, samo su neki od šaljivih komentara na društvenim mrežama.

Izgradnja biciklističke staze kod Stupske petlje je počela još u oktobru prošle godine, a biciklistička staza se trenutno proteže do naselja Čengić Vila. Njen završetak je planiran do kraja ljeta ove godine, prenosi Kliks.

Projekat izgradnje biciklističke staze finansiraju Grad Sarajevo i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo. Opština Novi Grad je najavila da će biti prva opština koja će imati izgrađenu biciklističku stazu „po evropskim standardima“.

Izvor: RTS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog