Region

"Delo": Dačić zaustavio slovenačke avione

Odluka slovenačke vlade da na vojnu paradu povodom 20. godišnjice akcije "Oluja" u Zagrebu ne pošalje deset gardista i tri aviona dodatno je učvrstila uvjerenje da Slovenija nema svoju spoljnu politiku, piše ljubljansko "Delo".

"Delo" navodi da je pritisak na Ljubljanu ovoga puta izvršio srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, prenosi Beta.

U tekstu pod naslovom "Ivica Dačić zaustavio pilatuse i pripadnike garde" list piše da "sve izgleda" kao da šef srpske diplomatije vodi slovenačku spoljnu politiku.

Slovenački list navodi i da "servilno klanjanje Ivici Dačiću postavlja veoma ozbiljno pitanje, gdje je slovenačka suverenost" i da li je Sloveija "suverena samo na papiru".

Šef srpske diplomatije ranije je izjavio da će Srbija s pažnjom pratiti koje će zemlje poslati vojsku na vojnu paradu koju Hrvatska organizuje 5. avgusta povodom "Oluje" i da će njihovo učešće smatrati antisrpskim stavom.

Dačić je juče rekao da je godišnjica "Oluje" dan žalosti za Srbiju i zahvalio zemljama iz okruženja i šire što neće učestvovati na paradi.

Inače, slovenačka vojska neće učestvovati na vojnoj paradi u Zagrebu povodom obilježavanja 20. godišnjice hrvatske vojne operacije "Oluja", odlučila je vlada u Ljubljani . 

Izvor: RTS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog