Vijesti

Mektić povukao inicijativu za smjenu Krunića

Dragan Mektić ministar bezbjednosti BiH povuko je danas inicijativu za smjenu Žike Krunića, predsjedavajućeg Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, javlja novinar "Nezavisnih novina".

Informacija je stigla u toku današnje sjednice Komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH, a obrazloženje za tu odluku nije dostavljeno.

Sjednici su prisustvovli i Žika Krunić i njegovi zamjenici, međutim nakon izlaska iz sale nisu htjeli komentarisati najnovija dešavanja.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić uputio je parlamentu BiH inicijativu za razrješenje predsjednika Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Žike Krunića jer "ne obavlja svoju dužnost i ne izvršava zakonsku obavezu i nadležnost".

Mektić je naveo da je dokaz da Krunić ne izvršava svoje obaveze i nadležnosti to što se tokom 2014. godine, kako kaže, oglušio na zahtjeve Tužilaštvo BiH da Nezavisni odbor, u skladu sa svojim nadležnostima, predloži Savjetu ministara BiH da suspenduje direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Gorana Zupca.

Izvor: Nezavisne
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog