Intervju

Nana Kaas – ko, šta, gdje?

Zanima vas? I mene je. Rijetko na facebook-u kada dobijem invite to like the page baš odletim da lajkujem, nekad prođe i vremena, dobro isčitam, pregledam da li mi se dopada, šta se promoviše, prodaje i onda naravno odlučujem da li me zanima ili ne.

Nana Kaas stranicu sam odmah lajkovala, čudno kako ti dobri nazivi privuku čovjeka, ali ovaj je sa razlogom dobar.

Pa da ne dužim, reći ću vam samo da je ovo moja prva blog gošća, i donosim vam kratki intervju-priču o njenom projektu.

-Zdravo Dajana, evo za početak, pošto sam lično oduševljena sa tvojom idejom-projektom, želim to da podijelim sa svojim čitaocima, možeš li da se predstaviš i da nam kažeš šta je Nana Kaas?

-Zdravo Nataša. Ja sam Dajana Lemić imam 25 godina i živim u Jelićkoj to je na pola puta između Banja Luke i Prijedora. Živjela sam 21 godinu u Belgiji pa se preselila ovdje.

Nana Kaas je farma koza koja je osnovana 2013 godine u Jelićkoj i koja će se baviti preradom mlijeka u proizvode kao sto su razne vrste sira, jogurta, sladoleda…

-Šta znači Nana Kaas?

-Nana me zovu moji otkad sam bila mala, a kaas znaci sir na flamanskom.

-Kako si došla na tu ideju, i zašto baš farma koza?

-Išla sam svake nedelje na pijacu blizu moje kuće u Belgiji i tu sam upoznala farmera koji je proizvodio i prodavao kozije proizvode. Poslije nekog vremena sam počela raditi kod njega i zavoljela sam cijelu tu priču. Inače sam veliki obozavalac životinja.

-Da li je bilo teško realizovati tu ideju i koliko je trajao proces od ideje do realizacije?

-Od ideje do realizacije je trajalo oko 2 godine i bilo je poprilično teško.

-Kada će se proizvodi moći kupiti, i gdje?

Očekujem u martu prve jarici pa tad će i početi proizvodnja. Ne znamo tačno još gdje ćemo prodavati zato što još nemamo proizvode. To ćemo tad vidjeti kako ćemo kad se približi. Najvjerovatnije će biti mala prodavnica ovde na farmu a dalje ćemo vidjeti.

-Kako su reagovali tvoji prijatelji i poznanici?

-Uglavnom su svi pozitivno reagovali.

-I za kraj, pošto po fotografijama vidimo da je to prekrasno mjesto nadomak Banjaluke, da li ste otvoreni za posjete, recimo porodične, vrtićke?

-Još nismo otvoreni za kolektivne posjete međutim planiramo i to u dogledno vrijeme.

-Hvala na odgovorima, jedva čekam proizvode.

Nema na čemu, drago mi je što te moj projekat zainteresovo.

Ja sam iskreno oduševljena ovim projektom, a ovaj post je i dokaz mog oduševljenja. Osim toga što poštujem hrabrost ovog projekta, oduševljena sam i idejom. Ovo je dokaz da mladi ne sjede čekajući posao i bolji život već ga samo sebi kroje.

Nani Kaas želim puno uspjeha, i radujem se proizvodima, kao naravno i obilasku ove divne farme, u neko dogledno vrijeme.


Izvor: MamaWallE
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog