Banja Luka

„TeleGroup“ Banja Luka obezbijedio dodatnu edukaciju iz informatike za učenike 8. i 9. razreda O.Š. „Jovan Cvijić“ u Banjaluci

Kompanija „TeleGroup“ d.o.o. Banja Luka obezbijedila je dodatnu edukaciju iz informatike za učenike 8. i 9. razreda O.Š. "Jovan Cvijić" kao nastavak aktivnosti podrške savremenijem pristupu novim tehnologijama iz oblasti informatike za učenike ove banjalučke osnovne škole. Kompanija „TeleGroup“ Banjaluka je krajem prošle školske godine obezbijedila računarsku opremu, video projektor i uspostavila računarsku mrežu i internet u učionici za informatiku u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Banjaluci koja se koristi za izvođenje nastave informatike u ovoj školskoj godini.

Direktorica ove škole Milkica Nikić, istakla je da je računarska oprema koja je donirana ovoj školi došla u pravi trenutak, jer oprema koju su imali datirala je još iz prošlog vijeka. Ona je istakla da je sama ideja potpomognuta i od strane roditelja, te da su se svi zajedno angažovali po ovom pitanju i došli do adekvatnog rezultata. 

"Ideja postoji već dugi niz godina, jer mi nismo imali računarsku opremu, odnosno ova oprema je bila jako stara. Na savjetu roditelja je došlo do ideje da se ta računarska oprema obnovi, ali mi nismo imali sredstava. Zahvaljujući angažmanu našeg savjeta, ali i susretljivošću "TeleGroup"-a, uspjeli smo da obezbjedimo ovu donaciju i ja sam na tome veoma zahvalna", ističe Nikićeva. 

Biljana Jelača, menadžer marketinga i prodaje u kompaniji "TeleGroup" rekla je da je Telegroup jedan od vodećih solution provider-a u oblasti informaciono - komunikacionih tehnologija na području zapadnog Balkana i da je cilj ovog projekta bio da edukuju djecu u domenu poslova kojima se bave. 

"Cilj nam je da na što jednostavniji i savremeniji način prenesemo svoje znanje, edukujemo dodatno omladinu i djecu iz oblasti kojima se bavimo. "TeleGroup" posjeduje najsavremenijie komunikacione tehnologije koje su danas dostaupne svima, pa su učenici bili zainteresovani da prođu dodatnu obuku i edukaciju, pored redovnog školovanja.  To je nastavak naše saradnje sa ovom školom kojoj smo krajem prošle školske godine opremili kabinet informatike i obezbijedili savremen pristup internetu zahvaljujući čemu će djeca moći da dožive informatiku u pravom smilu, onako kako i treba, 

Jovica Kesić sistem inženjer i "TeleGroup" -ov predavač na dodatnoj nastavi u osnovnoj školi, izjavio je da edukacija i zapošljavanje mladih ljudi predstavlja osnovne postulate misije "TeleGrup"-a, jer se time obezbjeđuje kvalitetna i odgovorna radna snaga koja može da odgovori zahtjevima tržišta.

"Prilikom našeg razmatranja šta bismo to trebali da uradimo, zaključili smo da bi bilo najbolje raditi osnove razvoja web stranica i osnove baza podataka za osme i devete razrede. Svako društveno odgovorno preduzeće ne može da razmišlja isključivo o profitu i zaradi, već mora da razmišlja da se konstantno razvija i unaprijeđuje. To se najbolje može uraditi ako vodimo računa o najmlađima i ako razmišljamo o obrazovanju kadrova. Zapošljavanje mladih ljudi, dakle onih koji tek izađu sa fakulteta je jedna od osnovnih politika u našoj kompaniji. Samo ako radimo sa mladima, počev od osnovne škole pa do fakulteta, možemo da imamo kadrove koji su dugoročno kompetentni da odgovore zahtjevima tržišta s jedne strane, a s druge strane da uvijek osvježavamo nove projekte i nove zadatke sa novom energijom koja dolazi. Upravo to je cilj i jedna od osnovnih misija preduzeća "TeleGroup", i mi ćemo i dalje nastaviti da radimo na poboljšanju obrazovanja u aktuelnim i praktičnim IT tehnologijama za djecu i srednjoškolce", ističe Kesić.

Pored osnovne djetalnosti kreiranja i implementacije ICT rješenja i softverskih aplikacija, Kompanija „TeleGroup“ d.o.o. Banja Luka realizuje aktivnosti u cilju jačanja lokalnih zajednica, te podržava projekte iz domena nauke, obrazovanja, kao i kulture, umjetnosti i sporta, naročito mlađih populacija. 

Autor: Frontal

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog