Vijesti

Da li Hrvati u BiH trebaju da dobiju svoj entitet?

Agencija „Prime Communications“ je tokom maja ove godine sprovela terensko istraživanje stavova građana o tome da li „Hrvati u BiH trebaju da dobiju svoj entitet?”. U istraživanju su učestvovali građani stariji od 18 godina, a ukupno je, tehnikom usmenog intervjua, ispitano 1250 ispitanika. Moguća statistička greška je +/- 2,77%.

Sa tvrdnjom „Hrvati u BiH trebaju da dobiju svoj entitet?” potpuno se slaže 14,2%, a uglavnom se slaže njih 15,2% ispitanika. Sa ovom tvrdnjom se uglavnom ne slaže  17,3%, a potpuno neslaganje nalazimo kod 43,4% ispitanika. 

Sa tvrdnjom „Hrvati u BiH trebaju da dobiju svoj entitet?” u potpunosti se slaže 2,5% Bošnjaka, 60,1% Hrvata i 13,1% Srba, dok se sa ovom tvrdnjom uglavnom slaže 24,5% Hrvata, 28,7% Srba i 4,2% Bošnjaka. 

Kada je riječ o stavovima unutar svakog konstitutivnog naroda, istraživanje je pokazalo da je najveći procenat onih koji se uopšte ne slažu sa tvrdnjom „Hrvati u BiH trebaju da dobiju svoj entitet?” kod pripadnika bošnjačkog naroda – 68,4%, dok se njih 16,2% uglavnom ne slaže sa navedenom tvrdnjom.


Autor: Stefan Blagić

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog