Banja Luka

Inicijativa za Borik: Protiv gradnje na igralištu preko 5000 Banjalučana

Predstavnici Građanske inicijative za Borik su u 12.00 časova predali Skupštini grada Banjaluka potpise koji su prikupljeni kao podrška GI za Borik. Pomenutim izmjenama su na lokaciji javne zelene površine i dječjeg igrališta planirani objekti pravoslavnog hrama sa pratećim objektom od preko 1000 kvadratnih metara.

“Iako smo to do sada više puta naglasili, kod dijela javnosti se stvorio utisak da Građanska inicijativa za Borik želi da spriječi izgradnju pravoslavnog hrama za potrebe pravoslavnih vjernika u Boriku. Osnovni cilj Građanske inicijative za Borik je očuvanje dječjeg igrališta i javne zelene površine, bez obzira o kojim objektima se radilo. Sa druge strane, veliki broj građana nije upoznat sa činjenicom da su za područje Mjesne zajednice Borik predviđene lokacije za izgradnju dva pravoslavna vjerska objekta”, rekao je Miodrag Dakić, član Inicijativnog odbora Građanske inicijative.

Iz Inicijative su naglasili da u ovoj peticiji nisu mogle da učestvuju djeca i maloljetne osobe, a koje su najvažniji korisnici površine koju GI za Borik ima namjeru da sačuva.

“Smatramo da je to ozbiljan nedostatak, čijem otklanjanju bi se predstavnici gradskih vlasti trebali što prije posvetiti”, poručili su iz Inicijative.

Peticija je provedena u skladu sa odredbama Zakona o referendumu i građanskoj inicijativi, a trajala je od 7. do 13. novembra.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog