Intervju

Kratki intervju sa Draganom Galićem: Višković mi nije nudio da vodim SNSD u Vlasenici

Redakcija Frontala razgovarala je sa poslanikom Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draganom Galićem. Galić je jedan od funkcionera ove stranke koji se svojim rezultatima na posljednjim izborima, ali i cjelokupnim prethodnim radom posebno istakao u ovoj stranci, pa je zbog toga, ali i zbog žustre kritike vladajuće koalicije postao izuzetno interesantan javnosti u RS.

Koliko se promijenila situacija unutar PDP-a nakon ostavke bivšeg šefa stranke Mladena Ivanića i dolaska gospodina Borenovića na njegovo mjesto? Da li su opštinski odbori pretrpili određene izmjene nakon ovog događaja?

Promjene su sljedeće: pored tri potpredsjednika i generalnog sekretara, izabrano je devet koordinatora za svaku izbornu jedinicu,  koji imaju potrebna ovlaštenja u rekonstrukciji i podmlađivanju partije sto je glavna osobenost i karakteristika nakon sabora i izbora novog predsjednika.

Da li su vam poznati razlozi ostavke predsjednika gradskog odbora vaše stranke u Zvorniku i da li se zna ko će doći na njegovo mjesto?

Razlog je lični zamor i zasićenost izbornim ciklusima koji je prožet i velikom dozom političkog pritiska na dosadašnjeg predsjednika. Nakon sabora u GO Zvornik bice profilisano i ime koje ce jos uspješnije u budućnosti voditi GO PDP Zvornik.

Koliko istine ima u spekulacijama koje se mogu čuti da vam je šef kluba poslanika SNSD-a u NS RS Radovan Višković nudio da pređete u SNSD i da preuzmete vođenje ove stranke u Vlasenici?

U samom pitanju nudite i odgovor. To jesu samo spekulacije, posebno ako se osvrnemo na moj staž od 13 godina u PDP-u. 

Kako komentarišete činjenicu da se nakaradna politika koja je vođena u opštinama koje su bile pod vlašću SNSD-a, nije puno izmijenila ni kada je SzP zasjeo na kormilo tih opština?

Svaki loš politički, životni, ekonomski ili neki drugi proces iziskuje duplo više vremena u definisanju pozitivnih promjena i putu ka boljem i prosperitetnijem. Iz tog razloga je potrebno dosta vremena u popravljanju društvenih procesa. 

Koji mladi političari iz PDP-a su po vašem mišljenju najperspektivniji i najsposobniji kadar unutar ove partije?

Sadašnje rukovodstvo partije je bilo stub omladine PDP-a, shodno tome svim mladim u sadašnjem rukovodstvu dajem podjednake šanse, a rezultat uspjeha zavisi od njih samih.

Razgovarao: Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog