Republika Srpska

Kosmos ponovo u finansijskim problemima, „najministar“ ponovo dezinformisan!

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić 21.1.2016. godine izjavio je da je riješen dio problema u preduzeću „Kosmos“, čiji bi prihodi u ovoj godini trebalo da budu veći od šest miliona KM.

„Vlada Republike Srpske bila je posvećena rješavanju bar dijela problema u ‘Kosmosu’, koji još ima teškoća. Značajno je da su stabilizovane poslovne aktivnosti jer je obnovljena i organizovana proizvodnja“, rekao je tada Đokić novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa rukovodstvom ovog preduzeća.

Međutim, redakcija Frontala otkrila je da situacija nije stabilizovana i da su radnici ovog preduzeća, nakon samo deset dana od ove Đokićeve izjave, poslati na prinudni godišnji odmor. Razlog slanja na godišnji odmor radnicima nije saopšten, a nije naveden ni u zvaničnom rješenju koje su dobili. 

Direktor Kosmosa Dušan Vještica nije se javljao na telefon, a nije odgovarao ni na zvanični upit koji mu je naša redakcija uputila na mejl, tako da smo ostali uskraćeni za njegov odgovor.  

Bilo kako bilo, s obzirom na ovakvu situaciju, jasno je da stvari u Kosmosu i dalje ne funkcionišu onako kako bi trebale. Takođe, jasno je i da je ministar industrije energetike i rudarstva Petar Đokić, kome je nedavno dodijeljeno i priznanje za najministra 2015. godine, ponovo ostao kratkih rukava jer su se njegove izjave, bar za sada, ispostavile kao netačne. 

Autor: Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog