Banja Luka

Banjaluka: Nakon prijetnje bombom napali policajce

Policijski službenici Policijske stanice Banja Luka-Lazarevo napadnuti su sinoć oko 22:30 časova u ulici Marka Lipovca.

Napad se dogodio nakon prijave da je došlo do verbalnog i fizičkog nasilja u porodici u porodičnoj kući te da je jedan od učesnika, izašao iz kuće, da bi se zatim vratio sa eksplozivnom napravom ( bombom) koju je planirao da aktivira, navode iz CJB Banjaluka.

Dolaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli Ž.P.(1996) i M.P.(1991) oba iz Banjaluke koje su lišili slobode, a izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da Ž.P ima 0,72 promila alkohola u organizmu, a M.P. 1,81 promila alkohola u organizmu, te da je Ž.P. donio bombu u porodičnu kuću koju je planirao da aktivira.

Tokom postupanja i prikupljanja dokaza za izvršena krivična djela četiri lica i to Z.L.(1986), M.P.(1973), M.Č.(1992) i M.B.(1994) svi iz Banjaluke, prvo su verbalno vrijeđali policijske službenike, upućujući im pogrdne riječi, a zatim su fizički nasrnuli na njih, u namjeri da ih udalje sa lica mjesta, udarajući ih po glavi i rukama i trgajući im uniformu.

Sva četiri lica su lišena slobode, od kojih su dva lica odbila da se podvrgnu alkotestiranju, a kod M.Č. je utvrđeno 1,19 promila alkohola u organizmu i kod M.B. je utvrđeno 0,14 promila alkohola u organizmu.

Dvojica policijskih službenika su zadobila tjelesne povrede i ukazana im je medicinska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. O svim okolnostima događaja obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se preduzmu potrebne mjere i radnje u cilju dokazivanja navedenih krivičnih djela i da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih lica.

Izvor: ATV

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog