Vijesti

Otvoreno pismo narodnim poslanicama RS

Poštovani poslanici, kao što znate 1.marta bi se na dnevnom redu Narodne Skupštine Republike Srpske trebao naći prijedlog Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima!

Naime, u Republici Srpskoj ima oko 3800 korisnika kredita u chf  koji su žrtve prevare Hypo banke što je dokazano u preko 500 sudskih presuda.  

Na žalost 23 korisnika su izvrsila samoubistvo!!! 

Ja Vas sad pitam: Da li je moguće da nećete podići ruku za 3800 porodica ili oko 10 000 - 15 000 građana Republike Srpske koji su, ne svojom greškom, upali u dužničko ropstvo, a svojim  su rukama zaokruživali  Vaša imena na izbornim listićima?

Da li je moguće da ćete stati na stranu nekad austrijske banke sada u vlasništvu "Američkog investicionog fonda", umjesto uz svoj narod, svoje komsije, prijatelje, poznanike, glasače?

Da li ste u stanju da NE DAJ BOŽE NOSITE NA DUŠI NEKU 24-tu, 25-tu žrtvu pohlepnih banaka.

Ja ovo pišem jer se bojim da Vaš odgovor znam! 

Da, "bićete vi uz narod", "voljni ste Vi da se rješi taj problem","spremni ste Vi da učinite sve" ,"tim ljudima se mora pomoći"...

Ali šta možemo, nije po ustavu ili nije po zakonu ili potrebno je dodatno tumačenje, mišljenje kojekakvih institucija, komisija i ko zna čega.

Pronaći ćete Vi već način da Vam ruke ostanu spuštene, a prividno čiste!!! (naravno, čast izuzecima, pokazaće se ako ih ima). 

Možda se pitate, a otkud ja to znam da zakon neće biti izglasan ili da uopšte neće doći na dnevni red? Ja živim u Republici Srpskoj, život ovdje čovjeka mnogo čemu nauči!

Ako se ispostavi da griješim, biće me i stid i sram, pognuću glavu i konačno kupiti ljulju i mali tobogan.

Pitam Vas, kako je moguće da su sve zemlje u kojima su davani krediti u chf-u usvojile zakon o konverziji (Austrija, Mađarska, Poljska, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, vjerovatno uskoro i Federacija BiH ), sve osim Srbije i da li Republike Srpske?!

Da li to mi Srbi imamo neke bolje zakone, neke bolje ustave, neku veću vladavinu prava od ostatka Evrope?

Mi, veliki, mi nebeski, mi prepošteni, mi koji 9. januara kačimo zastave na balkone, mi  najveće patriote od kad je svijeta i vijeka.....sve dok ne ugledamo priliku za nekakav sitan, a pogotovo krupan sopstveni interes!

 Zar se toga nismo nagledali?!

DA LI JE MOGUĆE DA  ĆETE ZA TAJ SITAN SOPSTVENI INTERES (duboko se izvinjivam ako griješim) PODIĆI RUKU U KORIST "AMERIČKOG INVESTICIJONOG FONDA " I PODRZATI DALJU PLJAČKU VLASTITOG NARODA?!

Molim Vas, u ime svog djeteta, u ime naše djece i njihove budućnosti: SAMO BUDITE UZ  SVOJ NAROD, NIŠTA VIŠE,  za to ste birani, za to ste plaćeni i za to ćete biti ponovo birani... ili možda nećete?! 

S poštovanjem

Vladimir Modić

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog