Vijesti

Gavranović: Radnici ZIBL-a krivi za stanje u preduzeću

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je danas da su radnici Zavoda za izgradnju Banjaluka /ZIBL/ jedini krivci za stanje u kojem se nalazi ovo preduzeće, te poručio da su “prošla vremena kada su bili mezimci gradske administracije”.

Gavranović je novinarima u Banjaluci rekao da je to preduzeće, čiji je većinski vlasnik Grad, akcionarsko društvo, koje je po zakonima okrenuto tržištu.

On smatra da ZIBL treba da se u konkurenciji sa drugim preduzećima pojavljuje sa projektima, koje finansira gradska uprava, a ne da dobijaju budžetska sredstva, te istakao da način rada zaposlenih vodi ovo preduzeće u stečaj.

“Preduzeli smo niz mjera da se ovo preduzeće pokuša `izvući` iz loše situacije, te je bila odobrena i saglasnost za garanciju na kredit, ali na tome očigledno ništa konkretnije nije urađeno”, rekao je Gavranović.

Govoreći o razlozima zašto se nije odazvao pozivu radika ZIBL-a na sastanak, Gavranović je poručio da on nema obavezu da “hoda po preduzećima”, te da radnici treba da razgovaraju sa menadžmentom preduzeća.

“Ja ću razgovarati o vlasničkom dijelu grada u ovom preduzeći i to sa onima koji su odgovorni za stanje u ovom preduzeću”, poručio je Gavranović.

Komentarišući najavljeno zapošljavanje novih radnika u banjalučkoj gradskoj upravi, Gavranović je napomenuo da nije riječ o popunjavanju novih, nego upražnjenih radnih mijesta.

“Imamo veliki odliv radnika koji su u proteklih godinu dana iz gradske uprave otišli po raznim osnovama, te smo broj od oko 720 radnika sveli na 640″, naveo je Gavranović.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog