Vijesti

Ko su tri najavljena preletača iz SzP-a?

Nakon najave predsjednika Republike o prelasku nova tri poslanika iz SZP u suprotni tabor prošle su dvije sedmice a, kako saznajemo, već su počela lobiranja. Potvrda stiže i od predsjednice Vlade, ali – ne otkriva imena.

“Sad vi očekujete pretpostavljam da vam kažem ko su? Pa postoje, postoje. Tako je, postoje”, rekla je predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović.

Nezvanično saznaje ATV da su pojedini poslanici SDS-a otpočeli pregovare o promjeni dresa.

Simuna Žakula, inače anesteziolog u dobojskoj bolnici, kako saznajemo, već je razgovarala sa Stevandićevom Ujedinjenom Srpskom – a da pređe u njihov tabor odavno mjerkaju i SNSD-ovci. Žakula za sada demantuje priču. Kaže da je i dalje član SDS-a i da planira da tako bude i ubuduće.

“Zaista nisam vidovita toliko kao što niko od nas ne zna šta ga čeka u životu i šta može da se desi. Sad trenutno je situacija takva”, rekao je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Simuna Žakula.

U kuloarima se priča da bi kao razlog promjene dresa mogli da budu loši odnosi između Žakulinog supruga i načelnika Doboja, SDS-ovog Obrena Petrovića. Opština je posao čišćenja grada dala drugoj firmi, i pored toga što je taj posao do sada radio “Progres”, čiji je direktor muž Simune Žakule. Ni Nenad Stevandić o slučaju Žakula ne otkriva puno. Ipak kaže da je bilo razgovora.

“Zaista, sve je bilo vrlo kulturno, pristojno. Nikad nijedna riječ nije bila u smislu: “Hajd’ ti kod mene, ostavi nekog drugog.” Ne. Mi smo zaista vrlo pristojne kolege i nikad ne bih na taj način doveo u pitanje nečiji kredibilitet”, rekao je lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Drugo ime koje se pominje je Slađana Nikolić iz Zvornika. U parlament je ušla preraspodjelom i to kao SDS-ov predstavnik iz reda hrvatskog naroda. O tome da li izlazi iz stranke ne želi da priča prije sutrašnje sjednice.

“Nećete dobiti od mene ni potvrdu ni demanti”, rekla je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Slađana Nikolić.

Spekuliše se još o imenima SDS-ovaca Nikole Gavrića iz Doboja, Želimira Neškovića iz Lopara i Branka Butulije iz Trebinja. I dok se Gavrić ne javlja na telefon, Nešković i Butulija poručuju da su to čiste gluposti i spin suprotne strane.

“Kad sam ja postao poslanik ja sam dobio blizu četiri hiljade glasova. To bi značilo da ja svim tim ljudima pljunem u lice. Ja ne bih napustio SDS kad bi me ucjenili sa mrtvom glavom. Nek’ probaju. Biću mrtav ali napustiti SDS neću”, rekao je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Branko Butulija.

I zvanični stav stranke je sličan. Tvrde da se SNSD bavi insinuacijama kao odgovor na njihove zahtjeve iz parka. Kako god da se nova priča o prelascima završi činjenica je da iz Saveza za promjene u ovom mandatu otišlo ukupno šest poslanika.

Nenad Stevandić  osnovao je Ujedinjenu Srpsku, Slavko Dunjić Izvorni SDS a  Zlatko Maksimović Uspješnu Srpsku. Banjac je otišao u DNS – a opoziciju su prvi napustili Vojin Mitrović i Ilija Stevančević.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog