Region

Ministri bez mjesta u vrhu SNS?

Najviši funkcioneri SNS koji dobiju ministarske i ostale jake državne funkcije u budućoj podjeli karata, najvjerovatnije će ostati bez visokih pozicija u stranci.

Tako bi na subotnjoj izbornoj skuštini naprednjaka, poziciju potpredsjednika stranke koju sada drže, mogli da izgube Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Igor Mirović, Goran Knežević i Nikola Selaković, pišu "Večernje novosti".

Očekuje se, naime, da oni zauzmu visoke funkcije u republičkoj i pokrajinskoj vladi, ali i u državnom parlamentu. Peti potpredsjednik Bratislav Gašić, prema informacijama ovog lista, trebalo bi da postane prvi stranački operativac na poziciji predsjednika Izvršnog odbora. 

Dosadašnji šef Izvršnog odbora Radomir Nikolić, navodno, mogao bi na prijedlog predsjednika stranke Aleksandra Vučića da postane potpredsjednik SNS, a na tom mjestu su viđene i "svježe snage" Marija Obradović, Miloš Vučević i Milenko Jovanov. 

Funkcioneri SNS ne žele da pričaju o kadrovskim rokadama dok se ne završi skupština, ali načelno pružaju podršku promjenama koje planira Vučić. 

"Podržavam ideju da visoki državni funkcioneri ustupe stranačke funkcije kadrovima koji donose novu energiju i snagu, kao i ljudima koji nisu angažovani na odgovornim državnim položajima", kaže za "Novosti" Goran Knežević. 

Svi odbori SNS podržavaju da Aleksandar Vučić u subotu bude ponovo izabran za lidera stranke i on ni na ovoj skupštini neće imati protivkandidata. Očekuje se da podrška njegovom reizboru bude jednoglasna.

Izvor: Novosti
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog