Vijesti

Bačanović dobio otkaz na FTV-u zbog Fejsbuk statusa o Sarajevu i RS!

Novinar Federalne televizije Vuk Bačanović nije više uposlenik ove TV kuće, a sve zbog statusa na Fejsbuku u vezi sa Sarajevom i sramnom instalacijom Republike Srpske ispred BBI centra, povodom obilježavanja zločina u Srebrenici.

Fejsbuk status je glasio: „Kako vas mrzim sarajevski go*nari, koliko ste go*ana s*ali, a sad... pa možete cijelo Sarajevo ispresijecati sa ovim grobničastim mapama RS-a, postigli ste samo da propustite sve vozove i da je RS danas multietničkija nego Sarajevo ikada u svojoj istoriji. U srcu mom samo je jedan dom.“

Bačanović je za Frontal izjavio da je on u ovom statusu kritikovao percepciju „multietničkog“ Sarajeva koja se pokazala kao potpuni promašaj i da se pokazalo da se jedino Republika Srpska može zvati multietničkom. 

„Ja sam kritikovao zvanično Sarajevo zbog načina na koji pripremaju ono što bi bilo predstavljeno kao obilježavanje masakra u Srebrenici. To je urađeno na jedan užasno perverzan i stravičan način. Moj status zbog kojeg sam i dobio otkaz govori o tome da je Sarajevo otišlo u legendu kao jedan multietnički grad zbog samog broja Srba koji tu žive, ali i kompletna Federacija u kojoj ima svega dva i po odsto Srba. Za razliku od Sarajeva i ostatka Federacije, u Republici Srpskoj živi 14 odsto Bošnjaka i dva odsto Hrvata, pa se u tom kontekstu jedino o RS može govoriti kao o multietničkoj“, istakao je Bačanović. 

On je nakon toga dobio otkaz na Federalnoj televiziji na kojoj je radio prethodnih mjesec dana, a kao opravdanje se navodi da je prekršio „etički kodeks“ FTV-a. Bačanović smatra da se ovdje radi o političkom progonu. 

„Nakon toga su mi saopštili da sam prekršio nekakav etički kodeks Federalne televizije i dobio sam otkaz. Ovdje se radi o političkom progonu, a to potkrepljujem činjenicom da je portal Patria vijest o mom otkazu objavio svega pola sata nakon što se sve to izdešavalo. Radi se o tome da zvanično Sarajevo ne toleriše bilo koji drugi vid izjašnjavanja i misli uopšte, osim onog perverznog koji sami zastupaju", tvrdi Bačanović. 

On je dodao i da se ovdje radi o kršenju elementarnih sloboda izražavanja

„Naravno da se ovdje radi o sprječavanju slobode govora. Pretpostavljam da će oni sada to sve predstaviti u nešto izmijenjenoj formi, ali bez obzira na sve, ja u potpunosti stojim iza svojih riječi, rekao sam to na način na koji sam rekao i to i dalje mislim“, kazao je on. 

Autor: Stefan Blagić

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog