Vijesti

Referendum u Republici Srpskoj završen, večeras se očekuju prvi preliminarni rezultati

Većina glasačkih mjesta na kojima su se građani Republike Srpske s pravom glasa danas izjašnjavali o proslavljanju 9. januara kao Dana R.Srpske su zatvorena u 19 sati.

Određena glasačka mjesta su još uvijek otvorena zbog jutrošnjeg kašnjenja s otvaranjem. Prema posljednjim podacima Komisije za provođenje referenduma u R.Srpskoj, 624.190 građana je glasalo, a najveća izlaznost je zabilježena u Donjim Žabarima - 73 posto.

Više od 1,2 miliona građana Republike Srpske s pravom glasa danas je imalo priliku pokazati stav o tome da li podržavaju obilježavanje i proslavljanje Dana RS-a. Zabilježena je izlaznost veća od 50 posto, a prvi rezultati glasanja mogu se očekivati oko 21 sat. U predstavništvima u inostranstvu gdje su građani mogli glasati na referendumu, glasalo je blizu deset hiljada ljudi.

Inače, glasanje na području cijele Republike Srpske danas je proteklo mirno i bez incidenata. Uprkos tome, još u petak Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) je povećalo mjere bezbjednosti u povodu održavanja referenduma o Danu RS-a te je bio formiran štab "Izbori 2016" koji je pratio i poduzimao mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republike Srpske.

Izvor: Klix
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog