Banja Luka

Gradske komisije i odbori dobili predsjednike

Odbornici Skupštine grada Banjaluka imenovali su danas članove osam skupštinskih komisija, dva odbora, te dva savjeta, čime su i zvanično formirana radna tijela banjalučkog parlamenta.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da formiranje radnih tijela omogućava dalji nesmetani rad Skupštine grada Banjaluka.

“Na svu sreću sve je bilo dogovoreno, jednoglasno, nije bilo međustranačkih problema. Sve je podijeljeno po kvotama učešća stranaka u gradskoj skupštini”, rekao je Radojičić novinarima nakon treće sjednice Skupštine grada Banjaluka.

On je naglasio da bi već naredne sedmice mogla biti održana naredna sjednica Skupštine grada, a da bi prijedlog budžeta grada za narednu godinu trebao biti razmatran na sjednici poslije 25. decembra.

Kada su u pitanju izdvajanja za kulturu u Banjaluci, Radojičić je rekao da grad uredno izmiruje sve svoje obaveze, a da je nacrtom budžeta grada za narednu godinu predviđeno jednako novca za kulturu kao i ove godine, iako je budžet okvirno manji za deset miliona KM.

“U svakom slučaju sredstva u budžetu za kulturu ne bi trebalo da budu manja. Volio bih da budu i veća, ali sve će zavositi od restrukturisanja duga za iduću godinu”, rekao je Radojičić.

Član Savjeta za kulturu, odbornik NDP-a u Skupštini grada Mirna Savić-Banjac istakla je da je koncept razvoja kulture ključno pitanje kada je u pitanju ova oblast u gradu na Vrbasu.

Odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluke Natalija Trivić istakla je da ustanove kulturne u Banjaluci ne smiju računati samo na budžetska sredstva, nego da se trebaju oslanjati i na druge izvore finansiranja.

Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog